Uspešna humanitarna aukcija "Novi Sad Open Art"

Uspešna humanitarna aukcija "Novi Sad Open Art"

Ovogodišnja manifestacija "Novi Sad Open Art" okupila je mlade fotografe i vajare iz cele Srbije, čija umetnička dela su prodavana u petak 2. decembra na humanitarnoj aukciji na "Tribini mladih".

Prikupljena novčana sredstva biće poklonjena šestočlanoj porodici Glušac iz Česterega kod Zrenjanina. Na ovaj način KCNS se priključio humanitarnoj akciji, koju organizuje kompanija "NOVOSTI".

"Humanost kroz umetnost" slogan je uspešne aukcije koja je održana na "Tribini mladih" Kulturnog centra Novog Sada, a tom prilikom prodato je više od polovine fotografija, među kojima su i tri fotografije Roberta Klampa iz Škotske i tako je prikupljeno preko 50 hiljada dinara. Sav novac biće poklonjen Zorici Glušac i njenoj deci koji žive u okolini Zrenjanina. Aukciju je vodio poznati voditelj Dragan Ilić

Kulturni centar Novog Sada, kompanija "Novosti“, organizatori i učesnici manifestacije "Novi Sad Open Art“ zahvaljuju su svima koji su pomogli da aukcija bude uspešna i da se na istom događaju promovišu mladi umetnici i prikupi pomoć za jednu porodicu. Akciju su podržali: Mirjana Bobić Mojsilović, novinar, Mihajlo Đoković Tikalo, slikar, Nikola Kusovac, istoričar umetnosti, vajari Đorđe Aralica i Rade Marković, zatim Mladen Urdarević Mlađa, voditelj („Uzbudilnik“), Nikola Škorić, humorista („Državni posao“), glumac Miloš Biković, fudbaler Ivan Lakićević, košarkašica Milica Dabović, pevač Nikola Rokvić.

Svi koji žele da kupe neku od fotografija i tako se priključe akciji, mogu to učiniti svakog radnog dana od 9 do 15 u Kulturnom centru Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan