Uspešno završena ovogodišnja akcija "Učim + Znam = Vredim" (FOTO)

Uspešno završena ovogodišnja akcija "Učim + Znam = Vredim" (FOTO)

Najboljim učenicima i učenicama koji su promovisani na bilbordima u Novom Sadu, Beočinu, Žablju, Sremskim Karlovcima, Temerinu i Srbobranu, a kojih je ove godine bilo 248, uručene su zahvalnice i prigodni pokloni.

U zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu u subotu 22. decembra održana je svečanost povodom završetka još jednog izdanja akcije "Učim + Znam = Vredim“.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da je podrška ovoj akciji  logična, jer je ona posvećena afirmaciji rada i znanja, kao najviših društvenih vrednosti i, naravno, onima koji su njihovi nosioci.


- A to ste upravo vi, dragi učenici, koji ste – radeći vredno i istrajno – sopstveno znanje, a time i sopstvenu vrednost, potvrdili ne samo u svom redovnom školovanju, nego i na domaćim i međunarodnim školskim takmičenjima – rekao je Milićević i poručio nagrađenima da istraju na putu rada i znanja – jedinom putu koji vodi ka uspehu pojedinca i društva u celini.

Milićević je još dodao da bi bez brige i posvećenosti prosvetnih radnika, koji su u obrazovanje i uspeh ovih mladih ljudi ugradili veliki deo sebe, taj put sigurno bio mnogo teži i neizvesniji.

Istovremeno, čestitao je i roditeljima mladih talenata, uz reči da obrazovanje jeste izuzetno važno, ali da se najbolje osobine naših ličnosti, formiraju u našim porodicama, za šta su ova deca najbolji primer.


Predsednik "Udruženja za promociju društvene odgovornosti" Aleksandar Savanović istakao je da je ova akcija pokazala da u svakom gradu imamo decu kojom možemo da se ponosimo – decu koja svojim radom, pameću, talentom i sposobnostima, predstavljaju prave vrednosti na kojima naše društvo treba da počiva.


Projekat "Učim + Znam = Vredim" od 2015. godine sprovodi "Udruženje za promociju društvene odgovornosti", a ima za cilj popularizacija mladih talenata promovisanjem njihovih uspeha u bilbord kampanji, sa namerom da se istaknu pozitivne društvene vrednosti. Kampanja se sprovodi uz podršku Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, kao i opština Beočin, Žabalj, Sremski Karlovci, Temerin i Srbobran.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan