Ustanovama kulture dodeljeno 20 miliona iz pokrajinskog budžeta

Ustanovama kulture dodeljeno 20 miliona iz pokrajinskog budžeta

Na konkursu "Publika u Fokusu" koji je raspisala Fondacija "Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021" sredstva je dobila 21 institucija i ustanova kulture iz Novog Sada, Iriga i Beočina.

Novac za ukupno 32 programa obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a ugovore je u sredu 20. juna u zgradi Vlade Vojvodine uručila pokrajinska sekretarka Dragana Milošević.

Dodeljena su sredstva u iznosu od 20 miliona dinara, što je samo deo od ukupno 87 miliona dinara koliko je u prošlogodišnjem pokrajinskom budzetu odvojeno za podršku projektu "Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021“.

Obraćajući se dobitnicima sredstava, Miloševićeva je izrazila zadovoljstvo što se, zahvaljući ovoj podršci, ostvaruje primarni cilj svake kulturne aktivnosti – da kulturni sadržaji budu pristupačni publici.

- Uz to, na ovaj način se razvija i produkcija ustanova kulture i njihova infrastruktura, a omogućava se umrežavanje kulturnih institucija, kao i kulturna razmena i mobilnost kulturnih delatnika – dodala je ona.


Milošević je naglasila i da se na ovaj način podstiče saradnja između institucija kulture, privatnog preduzetništva u oblasti kulture i udruženja građana koja se bave kulturnim aktivnostima, navodi se u saopštenju Vlade Vojvodine.

Za programe koji su ocenjeni kao najbolji, ugovori su uručeni Galeriji Matice srpske, Spomen ‒ zbirci Pavla Beljanskog, Srpskom narodnom pozorištu, Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, Galeriji likovne umetnosti - poklon zbirci Rajka Mamuzića, Vojvođanskom simfonijskom orkestru, Istorijskom arhivu Grada Novog Sada, Ustanovi za kulturu i obrazovanje KC "Mladost" iz Futoga, Ustanovi za izradu tapiserija "Atelje 61", Sterijinom pozorju, Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Muzeju Vojvodine, Srpskoj čitaonici u Irigu, Zavodu za kulturu vojvođanskih Slovaka, Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Centru za kulturu, sport i turizam iz Beočina, Zavodu za kulturu vojvođanskih Rusina, Pozorišnom muzeju Vojvodine, Pozorištu mladih, Ustanovi za kulturu i obrazovanje KC "Kisač" i Arhivu Vojvodine.

Izvor: Vlada Vojvodine

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode isključenja struje servisne informacije betanija novorođenčad servisne informacije novi sad štrajk u pošti Spens pošte srbije bez vode astrologija zodijak novosadsko porodilište bez struje obustava rada Bukovac jkp lisje Isključenje struje bebe Elektrodistribucija Novi Sad dnevni horoskop horoskopski znaci horoskop štrajk poštara sahrane novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja