Usvojen budžet Grada za 2018. godinu

Usvojen budžet Grada za 2018. godinu

Glasovima odbornika vladajuće koalicije u Skupštini Grada Novog Sada izglasan je budžet tog grada za narednu godinu koji će iznositi nešto manje od 24,5 milijardi dinara.

Ukupno 53 odbornika iz redova koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke glasalo je za predlog odluke Skupštine Grada Novog Sada za budžet u 2018, dok je 20 odbornika opozicije u novosadskom parlamentu glasalo protiv tog predloga. Uzdržanih nije bilo, a tri odbornika nisu glasala.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao da je budžet za narednu godinu dobro isplaniran i razvojni, dodavši da je izvorni deo tog budžeta za 1,7 milijardi dinara veći u odnosu na budžet koji je usvojen pre godinu dana.

Napomenuto je da predlog budžeta restrikitivan, ali i socijalno odgovoran jer nije odustao od nijednog vida socijalnog davanja, niti od izdvajanja za zdravstvo, obrazovanje ili kulturu.

Govoreći o navodima gradske opozicije da je predviđeni budžet za narednu godinu manji od ovogodišnjeg, Vučević je kazao da je on zapravo veći, te da je izvorni budžet za narednu godinu veći za gotovo 1,7 milijardi dinara od izvornog za 2017. godinu.

- Početni budžet sa koji smo predložili pre godinu dana, ne nakon završnih računa i rebalansa, bio je manji za 6,28 odsto u odnosu na budžet koji danas predlažemo. Još značajnija stvar je ta što tekući ili neto budžet, odnosno, onaj koji u sebi ne sadrži sredstva koja se prenose i kreditna zaduženja, nego samo ono što grad zarađuje u jednoj godini, on za 2018. godinu iznosi oko 18, 5 milijardi dinara, što je za 10 odsto više predviđenog tekućeg ili izvornog budžeta u odnosu na onaj iz prošle godine – istakao je za RTV gradonačelnik Novog Sada.

Opširnije ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan