Usvojen budžet grada za 2020. godinu, opozicija glasala protiv jer je "predizborni"

Usvojen budžet grada za 2020. godinu, opozicija glasala protiv jer je "predizborni"

Odbornici Skupštine grada odlučili su u četvrtak, 12. decembra, ubedljivom većinom glasova, da planirani iznos gradskog budžeta za iduću godinu bude 29,13 milijardi dinara a kao jedna od najbitnijih stavki te odluke jeste da Grad finansira u punom iznosu boravak dece u vrtićima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".

Za realizaciju te odluke iz gradske kase će od 1. januara biti izdvojeno oko 613,7 miliona dinara.

Posebno sam ponosan na tu odluku. Novi Sad je prvi među našim velikim gradovima koji se odlučio na takvu meru podrške roditeljima s decom – izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Istovremeno, kako je dodao, povećan je iznos gradske subvencije za boravak u privatnim vrtićima na 300 miliona dinara, tako da će iduće godine tom podsticajnom merom biti obuhvaćeno 3.000 mališana, odnosno 200 više nego u ovoj.

Vučević je odbacio primedbe opozicije da je ta odluka predizborni potez vladajuće SNS, naglasivši da bi on, da je takva ocena tačna, tu odluku najavio 1. marta a ne sad, javljaju "Novosti".

Gradonačelnik smatra da je novi gradski budžet u isto vreme "socijalno odgovoran i razvojan", potkrepljujući to podacima prema kojima su izdaci za socijalna davanja dostigli ukupno 20 odsto budžetskog iznosa dok ukupna kapitalna ulaganja čine 34,2 procenta ukupnog obima gradske kase.

Odbornici opozicije, u prvom redu iz SRS i DJB, glasali su protiv predloga novog budžeta jer, kako su naveli u raspravi, uprkos tome što je reč o do sada najvećem novosadskom budžetu po obimu, nema na pomolu velikih investicionih projekata čija realizacija omogućuje brži razvoj grada. Smatraju i da nisu planirana dovoljna izdvajanja za socijalnu zaštitu, kulturu, putnu privredu i druge oblasti.


Investicije

Gradonačelnik je najavio skori dolazak u Novi Sad još dva velika investitora, po jednog iz Japana i Nemačke, kao i otvaranje novog logističkog centra, takođe jedne strane kompanije.

Dobili smo i ponudu od jedne kompanije da od grada otkupi ceo kompleks Radne zone "Sever 4". Razmatramo sve te mogućnosti i očekujemo nova radna mesta – rekao je Vučević a prenose "Večernje novosti".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan