Usvojen Memorandum o budućnosti Vojvodine

Usvojen Memorandum o budućnosti Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Demokratski savez Hrvata (DSHV) u Vojvodini i Vojvođanska partija (VP) usvojili su u Subotici na sednici predsedništava te tri stranke, Memorandum o budućnosti Vojvodine i poručili da "Vojvodina nije problem, već je rešenje problema".

Lider LSV-a Nenad Čanak rekao je u Subotici da Vojvođani u poslednjih 30 godina slušaju da nije vreme da se govori o Vojvodini i da 30 godina slušaju da ima prečih i važnijih stvari.

– Ovde smo se okupili da kažemo da je vreme i da ako nije sada neće biti nikada. I ako to pitanje mi ne postavimo, neće ga niko postaviti. Vojvodina nije problem, ona je pitanje. Ona nije problem, ona je rešenje problema. Multinacionalna, multikulturalna, bogata i razvijena Vojvodina znači bogatu i multikulturalnu Srbiju. Svaka druga Vojvodina znači opterećenje za Srbiju i faktor njene nestabilnosti. Upravo zbog toga na nama je da to ne dozvolimo. Mi ovde svi živimo i svi mi koji ovde živimo ćemo se okupiti da ovde gde živimo bude bolje – poručio je Čanak.

Predsednik DSHV-a Tomislav Žigmanov rekao je da je njegova stranka, kao najznačajnija politička stranka Hrvata u Vojvodini, prepoznala interes da učestvuje u formiranju ozbiljne, moderne i proevropske političke alternative.

– Nama je stalo da budemo građani države koja će biti postavljena na moderan način, to znači decentralizovana, gde će i autonomija Vojvodine biti u punom kapacitetu, koja će raditi na evropskim integracijama – kazao je Žigmanov.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ocenio je da je Vojvodina danas "obespravljena, opljačkana, ponižena".

– Vojvodini je potrebno vratiti politički i ekonomski suverenitet, a građankama i građanima Vojvodine dostojanstvo i pravo na normalan život. Zato je važan Vojvođanski front, zato je važno da smo zajedno i večeras ovde u Subotici – rekao je Odžić.

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan