Usvojen Memorandum o budućnosti Vojvodine

Usvojen Memorandum o budućnosti Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Demokratski savez Hrvata (DSHV) u Vojvodini i Vojvođanska partija (VP) usvojili su u Subotici na sednici predsedništava te tri stranke, Memorandum o budućnosti Vojvodine i poručili da "Vojvodina nije problem, već je rešenje problema".

Lider LSV-a Nenad Čanak rekao je u Subotici da Vojvođani u poslednjih 30 godina slušaju da nije vreme da se govori o Vojvodini i da 30 godina slušaju da ima prečih i važnijih stvari.

– Ovde smo se okupili da kažemo da je vreme i da ako nije sada neće biti nikada. I ako to pitanje mi ne postavimo, neće ga niko postaviti. Vojvodina nije problem, ona je pitanje. Ona nije problem, ona je rešenje problema. Multinacionalna, multikulturalna, bogata i razvijena Vojvodina znači bogatu i multikulturalnu Srbiju. Svaka druga Vojvodina znači opterećenje za Srbiju i faktor njene nestabilnosti. Upravo zbog toga na nama je da to ne dozvolimo. Mi ovde svi živimo i svi mi koji ovde živimo ćemo se okupiti da ovde gde živimo bude bolje – poručio je Čanak.

Predsednik DSHV-a Tomislav Žigmanov rekao je da je njegova stranka, kao najznačajnija politička stranka Hrvata u Vojvodini, prepoznala interes da učestvuje u formiranju ozbiljne, moderne i proevropske političke alternative.

– Nama je stalo da budemo građani države koja će biti postavljena na moderan način, to znači decentralizovana, gde će i autonomija Vojvodine biti u punom kapacitetu, koja će raditi na evropskim integracijama – kazao je Žigmanov.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ocenio je da je Vojvodina danas "obespravljena, opljačkana, ponižena".

– Vojvodini je potrebno vratiti politički i ekonomski suverenitet, a građankama i građanima Vojvodine dostojanstvo i pravo na normalan život. Zato je važan Vojvođanski front, zato je važno da smo zajedno i večeras ovde u Subotici – rekao je Odžić.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode betanija skupština grada novog sada bez struje bebe novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Elektrodistribucija Novi Sad zodijak novosadsko porodilište elektrovojvodina Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad horoskopski znaci isključenja struje gradonačelnik Miloš Vučević astrologija pošte srbije horoskop servisne informacije novi sad Ledena Šuma štrajk poštara dnevni horoskop jkp lisje bez vode vremenska prognoza raspored sahrana novi sad