USVOJEN PLAN VAKCINACIJE: Prvo zdravstveni radnici, pa starački domovi

USVOJEN PLAN VAKCINACIJE: Prvo zdravstveni radnici, pa starački domovi

To što su vakcine stigle u našu zemlju je sjajna vest za epidemiologa i člana Kriznog štaba.

Predrag Kon je rekao da su prema planu koji je napravljen, jasno definisani najugroženiji. To su zdravstveni radnici, zatim svi koji su zaposleni u staračkim domovima, pa onda i sami korisnici staračkih domova, prenosi N1. On je dodao da sada postoji i koordinacioni tim za imunizaciju.

Jasno je do detalja šta je prioritet. Sada do detalja treba da se dogovori distribucija i upotreba tih vakcina. To će zahtevati dobru usaglašenost svih. Vakcina je obavezujuća za sve koji rade sa pacijentima, naročito sa onim non kovid. Ja sam spreman da se vakcinišem i mislim da bi to bilo dobra poruka, ali ćemo raditi prema operativnom planu. Određene su i faze po kojima će se vakcinisati u zavisnosti i od broja doza vakcina – objasnio je Kon.

Prema njegovim rečima, odobrena je količina preko 20.000 vakcina i ovo je samo prvi deo, što se konkretno tiče ove vakcine, a posle sledi još u januaru i februaru.

Ova država ima regulatorno telo i koja god vakcina dobije sertfikat ja ću je primiti. Za kolektivni imunitet dovoljno da se vakciniše i 20 odsto stanovništva – naglasio je Kon.

Oceni vest:
5
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan