UVEĆANI RAČUNI ZA STRUJU: Bilo grešaka u sistemu, novac će biti vraćen oštećenima

UVEĆANI RAČUNI ZA STRUJU: Bilo grešaka u sistemu, novac će biti vraćen oštećenima

Grešku napravile pojedine agencije za očitavanje brojila.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da je, nakon što je dobio više od 100 pisama građana koji su se žalili na visoke račune za struju, razgovarao sa direktorom EPS Miloradom Grčićem i da su ustanovili "da je bilo grešaka u sistemu".

- Novi računi će stići na adrese građana a novac će im biti vraćen. Ili, ako su već platili, u narednom mesecu će platiti manje – rekao je premijer Vučić.

Kako je naveo, ustanovljeno je šta je bila greška, a odgovorni će za to odgovarati.

Građanima je tokom dana stiglo i izvinjenje v.d. generalnog direktora EPS Milorada Grčića, koji je najavio da će građani biti obeštećeni, a da će odgovorni za grešku biti smenjeni.

Prema informacijama do kojih je došao "Blic", pojedine agencije za očitavanje brojila, od ukupuno desetak koliko angažuje EPS, napravile su grešku jer su brojila očitavali posle praznika, čak i posle Božića, a prijavljivali su podatke kao da su utrošak struje u decembru sa brojila očitavali 1. ili 2. januara.

Kako piše beogradski dnevni list, ove nepravilnosti je navodno otkrila unutrašnja kontrola nakon brojnih prijava i žalbi građana da su u decembru dobili značajno uvećane račune za struju.
Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan