Uz račun "Informatike" i uplatnica UNICEF-a za siromašne porodice

Uz račun "Informatike" i uplatnica UNICEF-a za siromašne porodice

Novosađani će ove nedelje uz uplatnice objedinjene naplate, dobiti i UNICEF-ove uplatnice koje se odnose na nacionalnu kampanju solidarnosti "Za 1.000 porodica sa ivice". Na uplatnicama nema datuma, niti odštampanog iznosa, tako da će građani moći u skladu sa svojim mogućnostima da doniraju i podrže ovu humanitarnu akciju.

Na taj način biće obezbeđena jednokratna finansijska pomoć za 1000 porodica koje žive u najvećem siromaštvu, saopštavaju iz JP "Informatika".

Rezultati najnovijeg UNICEF-ovog istraživanja o uticaju pandemije Kovid-19 na porodice sa decom u Srbiji, pokazuju da je negativan uticaj pandemije na prihode domaćinstva i dalje prisutan, iako donekle ublažen. Pandemija je dodatno otežala položaj osetljivih grupa, posebno onih koji žive u domaćinstvima sa najnižim prihodima.

Zato je UNICEF u Srbiji i pokrenuo ovu nacionalnu kampanju solidarnosti, a za dva meseca je prikupljeno 14 miliona dinara, zahvaljujući donacijama 8.130 pojedinaca i 49 kompanija. Ovim sredstvima obezbeđena je podrška za oko 460 porodica sa decom.

Čak i pre pandemije, u Srbiji je sedam odsto ljudi živelo u apsolutnom siromaštvu, a znamo da ekonomski šokovi najviše pogađaju decu iz najsiromašnijih porodica. Zato su novčana davanja izuzetno važan vid podrške za najugroženije u kriznim vremenima – poručila je direktorka UNICEF-a u Srbiji Deyana Kostadinova.

Program UNICEF-a za jednokratnu finansijsku pomoć porodicama sa decom koje žive u najvećem siromaštvu odvija se u okviru programa saradnje sa Vladom Republike Srbije.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan