Užas u Sremskim Karlovcima:  Tajno sahranio majku u dvorištu da bi primao penziju

Užas u Sremskim Karlovcima: Tajno sahranio majku u dvorištu da bi primao penziju

Zoran P. (61) iz Sremskih Karlovaca tajno je sahranio svoju majku Stanojku (85) u dvorištu porodične kuće i poslednjih nekoliko meseci je primao njenu penziju, sve do prošle sedmice, kada su komšije prijavile policiji da Stanojku nisu videle mesecima. Policija je još u petak u dvorištu kuće pronašla ostatke tela starice, a obdukcijom je utvrđeno da nema tragova nasilja i da je pre šest - sedam meseci preminula prirodnom smrću.

Upravo iz tog razloga Zoran P. Nakon saslušanja nije zadržan u pritvoru već je pušten na slobodu, uz prijavu za krivično delo prevare Fonda PIO i prekršajnu prijavu za nepropisno sahranjivanje.

Pronašli smo ga u kući u Sremskim Karlovcima, ali nije želeo da razgovara s novinarima.

– Nemojte me ništa pitati, više sam mrtav nego živ. Neću i ne mogu da govorim o tome, ja sam srčani bolesnik... – kratko je odgovorio na poziv novinara i vratio se u kuću.

Po rečima njihovih komšija, u okolini su se već neko vreme svi pitali gde je Stanojka, koju nisu videli čitavo leto. Zbog toga su se poslednjih nekoliko sedmica u komšiluku dogovarali da obaveste policiju o tom čudnom slučaju.

– Zorana ovde slabo ko dobro poznaje, on je takav, povučen tip, koji slabo s kim u komšiluku komunicira – ispričala nam je žena kraj čije kuće je Zoran svakodnevno prolazio.

– Neki su ga i pitali gde mu je majka, ali je on uvek nešto nemušto odgovarao – da je u bolnici ili u nekoj banji ili u staračkom domu. Međutim, to je sve bilo dosta čudno pa je neko od komšija na kraju odlučio da pozove policiju.

Pripadnici MUP - a su, po prijavi komšija, došli u petak u kuću, ali Zoran P. U prvi mah nije hteo da ih pusti unutra. Na insistiranje policajaca da kaže gde mu je majka, on je odgovorio da je negde otišla i da mu se nije javila. Međutim, policajci su nastavili da pritiskaju Zorana, koji je na kraju priznao da je umrla još letos i da je njeno telo neko vreme bilo u kući, da bi je kasnije sahranio u dvorištu.

On je svoj postupak policajcima pravdao time da nije imao novca za sahranu, a da je njenu penziju podizao još nekoliko meseci jer nije radio i nije imao od čega da živi.

Policija je u dvorištu ubrzo locirala mesto gde je starica pokopana, a iako je telo bilo u fazi raspadanja, obdukcijom je utvrđeno da je žena preminula od srčanog udara. Iako Zoran P. Tvrdi da je tako postupio jer nije imao novca da shrani majku i da je njenu penziju kasnije primao kako bi preživeo, neki meštani tvrde da je kockanje najveći Zoranov problem i da je dosta novca ostavio na ruletu u lokalnoj kockarnici.

– Poznajem ga dugo i znam da nije loš čovek, ali ipak nije normalno da uradi tako nešto – kazao je njegov poznanik iz Karlovaca.

– Moguće je da su ga dugovi naterali na to, ali svejedno, morao je majku sahraniti kako treba.

Po nezvaničnim informacijama, u dvorištu svoje kuće Zoran P. Izdaje dva stana u kojima žive stanari, ali oni tvrde da nisu znali šta se dogodilo s njegovom majkom Stanojkom.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan