Uzbunjivačica iz EPS-a uhapšena zbog izazivanja "panike i nereda"

Uzbunjivačica iz EPS-a uhapšena zbog izazivanja "panike i nereda"

Nataša Prišić iz Novog Sada, koja je svojevremeno javnosti otkrila brojne zloupotrebe u Elektroprivredi Srbije (EPS) za vreme dok je direktor bio Milorad Grčić, uhapšena je od strane SBPOK-a u utorak uveče u Beogradu zbog sumnje da je izvršila krivično dela "Izazivanje panike i nereda".

Ona će danas biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdio je njen advokat Ivan Ninić.

Kako je Ninić saopštio na svom Tviter profilu, Nataši se stavlja na teret da je u ponedeljak, 8. maja, u ime novoosnovanog Pokreta za borbu protiv korupcije "Pomirimo Srbiju sa pravdom", poslala potpisan imejl na adrese više od 70 ambasada, što ne spori da je učinila.

Ipak, on tvrdi da u tome nema elemenata krivičnog dela. 

U pismu je ukazala da "pošteni" Aleksandar Vučić 36 meseci bestidno ćuti i štiti kriminalce i kriminal neviđenih razmera u EPS-u, koji je ona otkrila i dokumentovala zvanično kao službenik Unutrašnje kontrole EPS-a, a potom dobila otkaz i završila na ulici. Takođe, Nataša je u pismu ambasadama napisala da su Vučić i Brnabić "odgovorni za živote hiljade ljudi u Srbji koji će mu ispred Predsedništva pokazati kako se bori za čast i obraz Srbije". Ona je pozvala Vučića da u roku od 48h postupi po zakonu, a ukoliko ne postupi da će "cela nacija prisustvovati najvećoj tragediji u svetu, a ubica će biti Aleksandar Vučić". Nataša je, meni kao njenom braniocu i policiji, rekla da u pismu nikome nije pretila, da nije pozivala na Vučićevo ubistvo, već da je diplomatama nagovestila da će, zbog nepravde, sebi oduzeti život, a da će za to biti odgovoran predsednik države, koga je zbog toga nazvala "ubicom" – naveo je advokat i dodao: 

Ovo hapšenje i pretres stana je isključivo u funkciji zastrašivanja Nataše Prišić, njene porodice,ali i svih građana koji javno govore o režimskom kriminalu.Ovo je atak na slobodu govora i kritike vlasti. Zamena teze, hapsi se onaj ko ukazuje na kriminal,a ne kriminalci iz EPS-a.

Kako podseća Nova.rs, Nataša Prišić je široj javnost poznata nakon što je predočila svoja saznanja o zloupotrebama u EPS-u. Ona je tada javno govorila i o mobingu koji je trpela tokom svog rada u ovom preduzeću.

Oceni vest:
9
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Pravda je spora

    pre 344 dana i 14 sati

    …ali dostizna! I ovo govorim kao neko koga je ova zena godinama mobingovala, kome je namestala otkaz, kome je zivot upropastila.
    Kako niko niko ne govori kako se ova zena ophodi prema drugima? Nego svi pisu da je uzbunjivacica?

    Oceni komentar:
    18
    8
  • Nikola

    pre 343 dana i 18 sati

    Baš me zanima i ko si i kako je tebe godinama Nataša mobingovala? Sve mi lici da si Grcicev plaćenik...

    Oceni komentar:
    3
    4