"UZMI RAČUN I POBEDI": Uručeni ključevi dobitniku stana u Novom Sadu (FOTO)

"UZMI RAČUN I POBEDI": Uručeni ključevi dobitniku stana u Novom Sadu (FOTO)

Siva ekonomija – "velika pošast za našu zemlju".

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, Miloš Vučević je danas – zajedno s ministrom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja u Vladi Republike Srbije Zoranom Đorđevićem i direktorom Direkcije za imovinu Jovanom Vorkapićem – prisustvovao potpisivanju ugovora sa dobitnikom stana u Novom Sadu i uručenju ključeva za nekretninu koju je Imre Baranji iz Bačkog Gradišta dobio u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018“, a koju Vlada Republike Srbije organizuje u okviru akcije "Godina borbe protiv sive ekonomije".

- Čestitamo gospodinu Baranjiju, našem novom sugrađaninu na dobijenom stanu. To je evidentan dokaz i poruka da svako od nas može da bude učesnik finansijske konsolidacije i stabilizacije svoje države. Dovoljno je samo da uzmemo račune i da se time svi zajedno borimo protiv sive ekonomije, koja direktno utiče na to da imamo više ili manje obdaništa, domova zdravlja, bolje ili lošije puteve. Dakle, od nas samih zavisi da li ćemo imati više para u budžetu i ne možemo da kažemo da nas to ne interesuje, jer se svih nas direktno tiče. Sve čestitke i državi na istrajnosti u borbi protiv velike pošasti za našu zemlju, a to je siva ekonomija. Želimo da vidimo više učesnika u ovoj nagradnoj igri, ali pre svega veću finansijsku dosciplinu, jer će iz te discipline proisteći sve bolji uslovi za život, koji građani s pravom očekuju – rekao je gradonačelnik Vučević.


Imajući u vidu da je smanjenje obima sive ekonomije označeno kao jedan od strateških prioriteta države, Vlada Srbije proglasila je 2017. i 2018. za „Godine borbe protiv sive ekonomije“. U 2018. godini fokus će biti na daljem jačanju svesti građana i privrede o važnosti uključivanja u borbu protiv sive ekonomije, jačanju poreske kulture i poštovanju propisa, uspostavljanju efikasnijeg nadzora nad tokovima u sivoj zoni, unapređenju funkcionisanja fiskalnog sistema, smanjenju administrativnog opterećenja za privredu i građane, kao i na razvoju elektronskog sistema za prijavu i uplatu poreza i doprinosa sezonskih radnika u poljoprivedi i pokretanju servisa "e-inspektor".

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević istakao je da je Srbija borbu protiv sive ekonomije započela još u Vladi Aleksandra Vučića, a nastavila je Vlada Ane Brnabić.

- U budućnosti ćemo još aktivnije, bolje i efikasnije da se borimo protiv sive ekonomije, jer korist od toga ima cela država i svi građani. Pozivam građane da nastave da učestvuju u nagradnoj igri, a ono što sledi je drugi krug, gde će nagrada biti još veća – rekao je ministar Đorđević.


Direktor Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić je rekao da je Vlada Republike Srbije odvojila sredstva za nagradnu igru i da u okviru tog fonda postoji šest stanova i 100 automobila.

- Danas smo dodelili stan u Novom Sadu, dupleks od 117 kvadrata, a u toku ove nedelje ćemo dodeliti ključeve Fijata 500L za 12 dobitnika u ovom krugu. U poslednjem krugu u aprilu izvlačiće se kao nagrada još dva stana i 14 automobila – rekao je Vorkapić.

Imre Baranji se zahvalio na vrednom dobitku i naglasio da želi da ohrabri sve građane da sakupljaju i šalju račune, jer kako je rekao, takva sreća se desi jednom ili ni jednom u životu.

Dvoiposoban, dupleks-stan, površine 116 metara kvadratnih, nalazi se u ulici Boška Petrovića u Novom Sadu.

RAČUNE SAKUPLJAJU I OPŠTINE I GRADOVI: Nagradni fond za drugi krug novog ciklusa nagradne igre ukupne je vrednosti 139.875.730,12 dinara sa uračunatim PDV-om, a obezbeđen je iz budžeta Republike Srbije i od privrede okupljene u Savez za fer konkurenciju u NALED-u. Propozicijama su predviđena četiri javna izvlačenja dobitnika nagrada uživo na programu Radio-televizije Srbije od 17.30 časova i to 7, 14, 21. i 28. aprila 2018. godine. Sve koverte koje su prispele u prvom krugu nagradne igre učestvovaće i u drugom krugu. Paralelno sa nagradnom igrom teče i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. Кako bi svi imali podjednaku šansu da pobede, opštine i gradovi su podeljeni prema broju stanovnika u tri takmičarske grupe – male, srednje i velike.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • vojvođanin

  pre 1556 dana i 1 sat

  Kakve veze ima ovaj Vučević sa uručenjem ključeva stana. Zar i ovde mora biti promocija partije i ako nema baš nikakve veze sa nagradnom igrom. Vala ste dojadili svima.

  Oceni komentar:
  1
  1