Vakcinisani građani Srbije od petka mogu u Mađarsku bez PCR testa i karantina

Vakcinisani građani Srbije od petka mogu u Mađarsku bez PCR testa i karantina

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto usaglasili su danas Sporazum po kome dve zemlje prihvataju i priznaju sve sertifikate o vakcinaciji građana, bez obzira koju su vakcinu primili.

Ministar je istakao da sporazum stupa na snagu sutra, 30. aprila, i omogućuje vakcinisanim građanima dve države da se slobodno kreću iz Srbije u Mađarsku i obrnuto, bez prethodno obavljenog PCR testa i karantina.

Imao sam priliku da putem telefona razgovaram sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom i tim putem usaglasili smo sporazum između dve države koji će koliko sutra stupiti na snagu i koji omogućava vakcinisanim građanima Srbije da idu u Mađarsku i takođe vakcinisanim građanima Mađarske da slobodno dolaze u Srbiju – rekao je ministar Selaković.

Kako je dodao, usluge koje su ograničene vakcinacijom, odnosno koje zahtevaju vakcinaciju, u ovom trenutku postoje u Mađarskoj i biće dostupne i našim građanima ukoliko su vakcinisani i poseduju taj sertifikat, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vakcinisani oli Prirodni, pitanje je sad?

  pre 429 dana i 18 sati

  Čekaj, da li to znači ako se vakcinišem 5 puta, sa 5 vakcina, da mogu i van Mađarske, čak možda i do Švedske?
  5 potvrda je 5 potvrda, mogu 4 i da prodam?
  Možda Srbija postane i zemlja izvoznih potvrda o vakcinisanju. Izvoz je izvoz.
  Ono - vakcinišem se umesto vas za tri črvene?

  Oceni komentar:
  1
  4