Vakcinisanje "Fajzerom", "Sputnjikom" i "AstraZenekom" moguće i bez poziva na Novosadskom sajmu

Vakcinisanje "Fajzerom", "Sputnjikom" i "AstraZenekom" moguće i bez poziva na Novosadskom sajmu

Na punktu za vakcinisanje na Novosadskom sajmu građani od četvrtka mogu i bez poziva dobiti vakcine "AstraZeneka", "Fajzer" ili "Sputnjik V" i tako bi trebalo da bude i narednih dana.

Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas izjavio je za 021.rs da imaju dovoljne količine svih vakcina za naredne dane i da se ne očekuju da će se ponovo dešavati da u toku dana ostanu bez neke vakcine, kao što se dogodilo u sredu sa "Fajzerovom" vakcinom.

Naime, u Institutu za javno zdravlje Vojvodine imaju odgovarajuće frižidere koji rade na minus 80 stepeni tako da više neće morati da se čeka na isporuku iz Beograda, nego će biti potrebno samo da se vakcine prevezu sa Futoške do Sajma.

Građani bez zakazivanja mogu da dobiju prvu dozu vakcina "Sputnjik V", "Fajzer" i "AstraZeneka". To će moći i narednih dan, posebno jer su došle značajnije količine Fajzera – kazao je Vukas za Radio 021.

On je dodao da se povremeno stvaraju gužve jer na Sajam dolaze i oni po pozivu eUprave i oni bez poziva. Prema njegovima rečima, ako građani primete duži red ispred Sajma, mogu slobodno da dođu kasnije u toku dana ili sutradan. Kapacitet je i do 400 vakcinisanih po satu.


Sada kad dođu nove količine "Fajzera" te vakcine će biti bukvalno koliko hoćeš – obećao je Vukas i dodao da se redovno radi i vakcinacija drugom dozom.

Kineske vakcine "Sinofarm" trenutno nema za one bez poziva i one se koriste za revakcinaciju nepokretnih građana i obilaske prigradskih naselja jer je ova vakcina napogodnija za transport.

Prema podacima Doma zdravlja, na Novosadskom sajmu do sada je dato oko 180.000 prvih doza, dok je drugu dozu dobilo oko 80.000 Novosađana.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • BS

  pre 522 dana i 19 sati

  Guzve su ogromne i konstantne a ne povremene. Smesno i zalosno da mora da se ceka po pet sati kao da je narod stoka.

  Oceni komentar:
  1
  0