Valentinski vodič za usamljene, ili – zašto je bolje biti singl na Dan zaljubljenih

Valentinski vodič za usamljene, ili – zašto je bolje biti singl na Dan zaljubljenih

Pre nego što se bacite u očajavanje, objasnite samom/samoj sebi da niste sami... U svakom trenutku postoje milioni singl ljudi koje obuzima identičan predpraznični osećaj bedastoće kao i vas. Sve ankete nam govore da danas ima više samaca nego obavezanih parova. Pa zašto tu turobnu statistiku ne biste preokrenuli u svoju korist?

Okej, Dan zaljubljenih je stigao, gotovo je izvesno da ćete ostati solo i da ovako navrat-nanos ništa nećete stići da zbarite. Sprema vam se blagi napad panike, ali meni se čini da se samci mnogo bolje provedu tokom tog, nazovi, “praznika ljubavi”. Biću iskren... Volim svoju devojku najviše na svetu, ali vrlo dobro znam u kom grmu leži zec, pa ću biti toliko slobodan i drzak da vam natuknem zašto je bolje samovati tog 14. februara.

Pored rođendana, godišnjica i novogodišnjeg dočeka, Dan svetog Valentina je verovatno najstresnija ujdurma koja može da zadesi osobu u emotivnoj vezi. Svakako da uživam u povlađivanju i ugađanju svojoj devojci, ali ono što se tog bezveznog dana od nas očekuje krajnje je nepravedno (i neretko astronomski skupo). S druge strane, sve dok ga na to ne podsete sladunjave reklame i čokoladice u obliku srca, samac neće biti ni svestan tog “specijalnog” dana, a još manje bremena koje mi zatreskani moramo da iznesemo.

Setite se samo svog  cveća, večera i čestitki koje tako strasno i napadno propagiraju nužnost ovog, od samog začetka, izrazito komercijalnog praznika. Je li tako da vam je malo lakše kad skontate da ove godine nećete morati da se dajete u taj trošak? S bombonjera nam agresivno poručuju da moramo da kupimo njihov proizvod kako bi dragu/dragog učinili srećnom/srećnim, i većina nas padne na tu foru. Takođe, samci neće morati da potroše hiljade i hiljade dinara na večere u prenatrpanim restoranima, koje će zbog obima posla mahom biti otaljavane. Potrošite taj novac na narednih pet osoba koje vam se dopadnu, obradujte sebe novim patikama, počastite ekipu pivom, spasite staro sirotište od rušenja.... Štagod...   

Ako danas zalutate u romantični italijanski restoran, ispunjen presrećno zaljubljenim parovima (kao što smo moja devojka i ja), vrlo brzo ćete pokušati sami sebe da ugušite halapljivim gutanjem nesažvakanih njoki. Ipak, ako tu noć provedete u baru ili klubu, u kojem ćete sresti više vama sličnih sapatnika, prilike za nova poznastva otkrivaćete gde god da pogledate. Naravno, partibrejkeri su uvek tu i nikada ne spavaju, pa će pojedini biti ogorčeni što još jedan praznik provode bez nekoga koga mogu nazvati “svojim”, a drugi očajnički pokušavati da privuku pažnju, čvrsto odlučni da večeras naprosto moraju nekoga da “napecaju”. Oni normalniji će ipak prihvatiti svoju zlehudu sudbinu vuka samotnjaka (baš kao što i vama savetujem) i naprosto se dobro zabaviti. Onaj koji tad ne upozna nekog novog i zanimljivog ili se nije dovoljno potrudio, ili je ostao da sedi u italijanskom restoranu.

Ima uvek i onih koji tek što su izašli iz ozbiljne veze i prosto im nije prioritet da vijaju nova poznastva... Takvima Dan zaljubljenih može biti dobar izgovor da se vide sa društvom sa kojim već dugo nisu, jer, znate, obavezani parovi će moći da uživaju u zajedničkoj večeri i filmskom “online” maratonu i za 60 godina u staračkom domu, ali jetre vaših prijatelja, pak, neće moći da izguraju više od još nekoliko poštenih pijanki. Ako pogodite pravi ton, prepustite se pravom osveženju, pronađete kutak koji vam odgovara i dopustite sebi malo spontanog ponašanja, dobar provod koji ćete prepričavati je zagarantovan. U suprtonom, sledeća tura je na mene...

Ne sporim da organizovanje savršene romantične večere za voljenu osobu može da pruži izuzetno zadovoljstvo (naravno, ako večera ne zagori), ali nikada nemojte zlurado zavideti ljudima koji su u vezi . Prgrlite svoju slobodu od stresa i megalomanskih očekivanja. Izađite na ulicu, dajte sebi oduška i provedite ovaj februarski dan (ili još bolje noć) bolje nego bilo koji prethodni.

Tekst: Mladen Borocki

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan