Vandali lupaju i odnose nove nadstrešnice sa autobuskih stajališta

Vandali lupaju i odnose nove nadstrešnice sa autobuskih stajališta

Gradski prevoznik je, u skladu sa proširenjem mreže linija i potrebama putnika, počeo opremanje autobuskih stajališta novim nadstrešnicama i pratećom opremom, kao i rekonstrukciju postojećih stajališta. Međutim, u neverovatno brzom roku, ove nove nadstrešnice našle su se na meti vandala ...

- Nove autobuske nadstrešnice se postavljaju na dvadeset lokacija u gradu. Nadstrešnice su duge šest, široke dva metra, a urađene su od  „Leksan“ višezidnih ploča, otpornih na udar i starenje. Ploče su veoma male težine i poseduju zaštitni sloj protiv UV zračenja. Sama konstrukcija autobuskog stajališta je napravljena od pocinkovanog i plastificiranog metala i samim tim je otporna na spoljne uticaje i koroziju. Osvetljenje na city light - u postignuto je led rasvetom, a staklene površine su od kaljenog stakla debljine šest milimetara, saopšteno je danas iz JGSP Novi Sad.

Kako navode, paralelno sa postavljanjem novih, popravljaju se stara stajališta. Zamenjuju se pohabani, zarđali i na bilo koji način oštećeni delovi stajališta.

- Nažalost, vandali su odmah po postavljanju razbili novopostavljenu nadstrešnicu na Bulevaru Evrope (fotografija), čime su obezvredili napore preduzeća da putnicima olakša i učini kvalitetnijim javni prevoz. Ovakvo vandalsko ponašanje nije usamljen slučaj, budući da se svakodnevno suočavamo sa lomljenjima delova stajališta, cepanjima redova vožnje, pa čak i odnošenjem celih nadstrešnica. Zbog toga smatramo da je potrebna sistematska akcija kako bi se ovakvi nemili događaji sprečili i iskorenili, te bila sačuvana imovina JGSP „Novi Sad“, koja je ujedno i imovina svih Novosađana, upozorava gradski prevoznik.

 

 

OBAVEZA: Odlukom o javnom prevozu putnika u Novom Sadu propisano je obavezno postavljanje stajališnog stuba sa redom vožnje na stajališta. Kako bi puticima učinio ugodnijim javni prevoz, JGSP  „Novi Sad“ je sklopio ugovor sa kompanijom  „Maxim&co“ za dodatno opremanje i uređenje stajališta u Novom Sadu kako bi Novosađani dobili prevoz kakav zaslužuju, kažu u JGSP Novi Sad.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan