Vanredna inspekcija u katastrima širom Srbije tokom narednih šest meseci

Vanredna inspekcija u katastrima širom Srbije tokom narednih šest meseci

Vanredni upravni inspekcijski nadzor u Republičkom geodetskom zavodu u narednih šest meseci sprovešće komisija od 16 inspektora Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju tog zavoda.

Kako se navodi, Komisija će da sprovede neposredan i posredan inspekcijski nadzor u sedištu RGZ-a i u organizacionim jedinicama van sedišta.

Na zahtev Upravnog inspektorata, dodaje se, biće pregledan Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta, personalna dosijea zaposlenih i popunjene tabele iz oblasti radnih odosa i rešavanja upravnih stvari u propisanim rokovima.

Inspektori će da provere da li se u katastrima širom Srbije poštuju zakonom propisani rokovi za rešavanje predmeta. Takođe, inspektori će da izvrše nadzor nad primenom propisa kojima se uređuju prava i dužnosti državnih službenika i nad primenom propisa o upravnom postupku, navodi RGZ.

Direktor RGZ-a, kao i načelnici službi katastara u kojima će inspektori da sprovode nadzor, u obavezi su da obezbede adekvatan prostor za rad upravnih inspektora, sva zahtevana akta, evidencije i drugu dokumentaciju koja može biti potrebna. Takođe, biće određena i lica iz RGZ-a koja će imati obavezu da učestvuju u inspekcijskim radnjama na utvrđivanju činjenica, piše u saopštenju.

Nadzor se sprovodi u skladu sa zahtevima predstavnika štrajkačkog odbora, a na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koja je u skladu sa Zaključkom Vlade i potpisanim Sporazumom o prekidu štrajka, prenosi "Danas".

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nepusac

  pre 10 dana i 17 sati

  kakva je to vanredna kad je najavljena?

  Oceni komentar:
  0
  0
JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište elektrovojvodina servisne informacije matičar novi sad dunav bez vode raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad isključenja struje servisne informacije novi sad bez struje novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad bebe prognoza vremena RHMZ MUP Srbije Isključenje struje jkp lisje sahrane betanija centralno groblje u Futogu novosađani gradsko groblje isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod JKP Gradsko zelenilo Vreme u Novom Sadu