VANREDNA SITUACIJA: Plovidba na Savi, Tisi i Dunavu još uvek zabranjena

VANREDNA SITUACIJA: Plovidba na Savi, Tisi i Dunavu još uvek zabranjena

Plovidba je i dalje obustavljena na sistemu Dunav-Tisa-Dunav, kao i na Savi, čiji je vodostaj nizak, a ima i leda.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da reke Sava, Tisa i Dunav i dalje nisu plovne.

Navedeno je i da se saobraćaj na beogradskom i niškom aerodromu odvija nesmetano.

Kako se navodi u saopštenju, službe beogradskog aerodroma Nikola Tesla su angažovane kako bi omogućile neometano odvijanje saobraćaja, a na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu saobraćaj se odbija nesmetano. Sa beogradskog aerodroma danas je planirano 133 sletanja i poletanja.

Ministarstvo je navelo da je plovidba na Tisi i dalje obustavljena, od brane do granice sa Mađarskom, zbog toga što led pokriva 90 odsto plovnog puta.

Plovidba je i dalje obustavljena na sistemu Dunav-Tisa-Dunav, kao i na Savi, čiji je vodostaj nizak, a ima i leda.

Na Dunavu je plovidba obustavljena zbog leda – od Bezdana do Kladova, ali i zbog jakog vetra na potezu od Kladova do Prahova. Dunav je na delu kod Bezdana i Apatina pokriven ledom 70 odsto, kod Novog Sada oko 60 odsto, kod Beograda oko 50 odsto, dok je kog Velikog Gradišta ceo plovni put prekriven ledom.

Vode Vojvodine su proglasile redovnu odbranu od leda na Dunavu, a na Savi od Hrtkovaca do granice sa Bosnom i Hercegovinom, kao i na Tisi.

Srbijavode su proglasile redovnu odbranu od leda na Dunavu od Golupca do Smedereva.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija astrologija skupština grada novog sada novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja bebe isključenja struje servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad horoskopski znaci novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gradonačelnik Miloš Vučević Isključenje struje vremenska prognoza Ledena Šuma elektrovojvodina dnevni horoskop štrajk poštara sahrane novi sad horoskop bez vode JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode pošte srbije bez struje