Vaspitačice Sašku i Vesnu javno pohvaljuju roditelji predškolaca

Vaspitačice Sašku i Vesnu javno pohvaljuju roditelji predškolaca

Koliko su posvećene vaspitačice bitne i uticajne na celokupne generacije dece, potvrđuje i ova priča. Kada nam se naša čitateljka Gordana Maletić Stojanović javila sa željom da prenesemo pozitivna iskustva roditelja predškolske grupe vrtića "Petar Pan", rado smo se odazvali, jer one koji zaslužuju treba pohvaliti, a to može biti i podsticaj ostalima koji se bave radom sa decom da budu još bolji.

Kada su se predškolci pomenutog vrtića proteklog meseca oprostili od svojih vaspitačica Aleksandre Zorić Raičević i Vesne Milanović, jedna mama je odlučila da sažme oduševljenje roditelja njihovim radom u pohvalnom pismu koje je potom uputila PU "Radosno detinjstvo", na čijem sajtu je u celosti i objavljeno.

Pored toga što su ispunili cilj da ova gradska institucija stekne još jedan uvid u to kakve vaspitačice zapošljava upravo od onih koji su sa njima četiri godine direktno sarađivali, želja ove grupe roditelja bila je da za to saznaju i ostali naši sugrađani.

Opisujući kakvim su se sve aktivnostima omiljene vaspitačice bavile kroz rad sa decom, sa kakvom ljubavlju, žarom i entuzijazmom, roditelji su istakli puno bitnih momenata, koji su ostavili uticaja na njihove mališane.


Realne i iskrene, one su u našoj deci videle i nestašluke, koje su na fin način i dobronamerno korigovale. Videle su i dobrotu, koju su sačuvale i negovale, kao i talente, koje su podsticale. Svu decu su prihvatale podjednako, sve ih podjednako vole i nikada se nijedno dete nije osetilo manje važnim ili manje vrednim. One su pravi autoritet našoj deci, jer svoj posao rade s puno entuzijazma, unoseći mnogo dobre energije i ljubavi u sve aktivnosti. Svaki problem koji je postojao rešavali smo zajedno (vaspitačice i roditelji) i nikada im nije bilo teško da nas saslušaju, posavetuju, pomognu. Nikada se naša deca nisu osećala loše sa njima, nikada se nisu požalila, a kada bi pogrešila trudila su se da se ponašaju bolje, shvatajući njihove savete. Dobronamerne savete pamtiće i roditelji jer su nam zaista mnogo značili. Razumeli smo njihovu pomoć i tako zajedno stvorili velike male dobre ljude – glasi jedan deo pisma mame Tatjane Bogojević.

Dalje navode kako su svi postali jedna velika porodica, što takođe smatraju zaslugom vaspitačica Saške i Vesne, koje su uvek podsticale prijateljstva. Pomenuto je i to da su na završnoj priredbi sva deca sijala, okružena bezuslovnom ljubavlju i međusobnim uvažavanjem, kao i činjenica da deca iz njihove grupe izlaze srećna, zadovoljna i obrazovana.

Na testiranju za školu sva naša deca briljirala su. Nije li malo neobično da su svi ostavili tako dobar utisak - da mnogo znaju, da se divno jave kad uđu i izađu, da sarađuju i poštuju autoritet, da se besprekorno ponašaju? Nije, kada uzmete u obzir da su im vaspitačice bile Saška i Vesna. Uz njih dobijate takvu decu, bez obzira na to iz koje porodice dolaze. Na dečijim rođendanima uvek smo imali slične komentare i pohvale od zaposlenih animatora, a to je da nisu videli tako kompaktnu grupu dece i roditelja, ističući kako su fina, kulturna i složna. Na ekskurzijama je bilo indentično, slali smo decu kao sa najrođenijima bez trunke sumnje da će im biti izuzetno lepo i da su tamo potpuno bezbedna – nastavlja mama Tatjana u svom pismu.


Za portal Moj Novi Sad izjave o vaspitačicama dalo je još nekoliko roditelja dece iz ove grupe.

Za Vesnu i Sašku biti vaspitač nije posao, za njih je to poziv! Borile su se za dobrobit svakog deteta u grupi. S obzirom na to da deca u tom uzrastu uče po modelu, jako je važno kakve osobine poseduju vaspitači. Naša deca su, pored njih dve, naučila šta znači biti drug i dobra osoba. Naučila su da prihvataju druge i budu prihvaćena, da budu samostalna i odgovorna prema sebi, drugima i okruženju ali da i dalje ostanu deca s osmehom na licu – reči su mame Gordane Stojanović, dok Marijana Babić Zakić ističe da su svakom detetu pružale nesebičnu ljubav i pažnju, uz davanje važnosti drugarstvu i jednakosti.

Još jedna majka čije je dete pohađalo ovu grupu, Tanja Đurica, tvrdi da su vaspitačice čarobnjaci koji imaju čarobni štapić što dopire do svakog deteta i menja ga i oblikuje na bolje.

Uz njihovu pomoć, od jedne stidljive, dobili smo samouverenu i hrabru devojčicu koja se bori za sebe. Obožavala je dane u vrtiću, dolazila je uvek nasmejana, sa brdom priča, saznala je i naučila mnogo toga – opisuje mama Tanja.



Jovana Stević takođe je majka koja je želela da se zahvali vaspitačicama jer su, kako kaže, "one bile tu kada mi nismo".

Pomogle su našoj deci da shvate značaj zajedničkog rada, da saosećaju sa drugima, da dele stvari i poštuju pravila. Osnažile su ih da budu samnostalni, da veruju u sebe i svoje talente, usadile su im znatiželju i želju da uče... Stvorile su divne uspomene koje će našu decu pratiti kroz život. Zahvaljujemo im se, jer smo svesni da ćemo tek u godinama koje slede istinski shvatiti koliko im dugujemo – naglašava Jovana.

Roditelji ove vrtićke grupe, sada stasale za školu, uvereni su da će uticaj njihovih vaspitačica trajati i dalje, jer će, kako kažu, u dečijim rečima, stavovima i ponašanju, u budućnosti prepoznavati dobar stil vaspitanja koji su imali.

Oceni vest:
21
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dejan

    pre 1039 dana i 12 sati

    Dobar dan.Ovde roditelj Milice Slepčević kojoj su Saška i Vesna bile vaspitačice predhodne grupe.Stvarno zaslužuju sve pohvale.To su vaspitačice za primer.Zaslužuju svu pažnju ovog sveta.Još jednom,hvala im.

    Oceni komentar:
    1
    25
  • Olja

    pre 1038 dana i 12 sati

    Неко се, у току целог живота, потајно нада оваквој похвали, а некоме се нада обистини.
    Важно је и од кога похвала долази, а то су они који су најважнији у овој причи. Ипак, када постоји оваква радост на лицима деце и оваква хвала у очима родитеља, онда су и оне које су похваљене срећније. Васпитачице су пре свега људи, а онда и васпитачи. Да није тако, не би било ни овога. Хвала у име друштва у које шаљете срећну децу.

    Oceni komentar:
    0
    13