Vatreni klavirski obračun zagrejao hladnu Sinagogu

Vatreni klavirski obračun zagrejao hladnu Sinagogu

Ni neumorna novosadska kiša nije uspela da ugasi vatromet tonova i energije koju su nam servirali Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov u svom klavirskom duelu sinoć u Sinagogi.

Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov predstavili su publici repertoar sastavljen od njihovih kompozicija i poznatih numera moderne muzike, kako rekoše "Kompozicije njihovih uzora i onog što vole da slušaju " .

Tako je publika sinoć čula kompoziciju "Textures" Herbija Henkoka, improvizaciju na temu bugarske narodne pesme, kao i mnogobrojne motive domaće i strane poznate muzike, ali na njihov način. Jednu numeru su odsvirali na samim žicama klavira i njegovoj unutrašnjosti, menjali su mesta, naizmenično su najavljivali numere...

Koncert je kulminirao nastupom odlične Jasne Jovićević koja je saksofonom i klarinetom podigla ovaj muzički vatromet na nove visine. Jasna je inače već uspešno sarađivala sa Vasilom tako da se vrlo lako priključila ovom muzičkom izazovu.

Ono što je od samog izlaska muzičara na scenu bilo svima jasno, jeste da se ova dva autora, sa inače svojim specifičnim i osobenim odnosom prema džez muzici, odlično slažu i dopunjavaju i da je ovaj klavirski duel nastao zbog čiste radosti i uživanja u onom što ova sinergija stvara.

Na kraju koncerta su se posebno zahvalili organizatorima i novosadskoj Sinagogi koja ih je ugostila i omogućila im da se nakon beogradske, predstave i novosadskoj publici.

 

 

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan