Vatrogasci heroji spasili celu porodicu u Novom Sadu

Vatrogasci heroji spasili celu porodicu u Novom Sadu

Novosadski vatrogasci spasli su petočlanu porodicu Božić iz požara koji je 4. septembra izbio u stanu u Ulici Vojvode Šupljikca.

 

Supruga, koji se nagutao dima i u jednom trenutku izgubio puls, vatrogasci su reanimirali i on se uspešno oporavlja, a majku sa trogodišnjim blizancima i sedmogodišnjim dečakom su bez ikakvih ozleda spasli iz sobe u koju ih je vatra zarobila, prenosi "Blic".

Prema rečima vatrogasca Atile Varadija koji je učestvovao u akciji spasavanja, porodicu Božić su minuti delili od smrti.

- Sreća u nesreći bila je ta što je požar izbio na adresi koja se nalazi u blizini naše brigade, pa smo na licu mesta bili za svega par minuta. Da je bilo malo dalje, plašim se da bi zatekli strašan prizor – priseća se Varadi u izjavi za "Blic".

Dodaje i da je prisebnost i hrabrost svih njegovih kolega svakako doprinela tome da se spreči velika tragedija.

- Kada smo stigli do zgrade, zatekli smo čitav ulaz u gustom dimu. Odmah smo po uigranom scenariju krenuli u pretraživanje terena. Deo ekipe uputio se ka krovu zgrade kako bi oslobodili prostor za razdimljavanje, deo je krenuo u potragu za vatrom, a deo ekipe je krenuo u proveru stanova kako bi utvrdili da li ima povređenih i da li je nekome hitno potrebna pomoć – priča Varadi.

Kaže da je u jednom trenutku kroz dim video čoveka kako ga rukama doziva iz suterena.
 
- Tada smo shvatili da gori stan u suterenu i odmah krenuli dole. Čovek je bio u polusvesnom stanju i jedva je kroz kašalj govorio. Kolega Jovan Ćosić i ja smo ga izneli napolje, a on je izgubio svest. Zatim smo primetili da više nema ni pulsa. Odmah smo krenuli sa veštačkim disanjem i reanimacijom i uspeli da ga povratimo – priseća se Varadi, uz napomenu da ih je čovek tada upitao gde su mu žena i deca.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE.   
Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan