Veče barokne muzike u Gradskoj kući 27. novembra

Veče barokne muzike u Gradskoj kući 27. novembra

U Svečanoj sali Gradske kuće u nedelju, 27. novembra u 20 časova nastupiće kamerni ansambl Camerata Academica iz Novog Sada i solisti na violini Miroslav Pavlović, Nikola Aleksić i Florijan Balaž. Ulaz je slobodan.

Na programu će biti dela Baha, Vivaldija i Cipolija, navodi se u pozivu.

Članove orkestra čine najbolji mladi muzičari Akademije umetnosti – asistenti, docenti i najtalentovaniji studenti. Umetnički rukovodilac ansambla je violončelista Marko Miletić.

Koncertmajstor Beogradske filharmonije, a od ove godine i orkestra Camerata Academica iz Novog Sada Miroslav Pavlović je rođen u Kragujevcu. Bio je učenik Škole za muzičke talente u Ćupriji, a potom student FMU u klasi Aleksandra Pavlovića. Godine 1999. promovisan je u koncertmajstora Beogradske filharmonije. Sarađivao je sa velikim umetnicima kao što su Zubin Mehta, Mihail Jurovski, Nikolaj Luganski, Miša Majski, Muhaj Tang i drugim. Pavlović se bavi se pedagoškim radom na Akademiji umetnosti Novi Sad.

Florijan Balaž je 1996. godine počeo je kao asistent, pa docent, trenutno je vanredni profesor violine na gudačkom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Pored pedagoškog rada na Akademiji, on je i koncertmajstor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, ranije Vojvođanskih simfoničara, od njegovog osnivanja 2001. godine. Dobitnik je niza nagrada i priznanja od kojih među najznačajnije spadaju: prvo mesto na Saveznom takmičenju u kategoriji violina 1986. godine, prvo mesto na Saveznom takmičenju kamerne muzike u kategoriji klavirski trio, te prvu nagrada na Međunarodnom takmičenju "Petar Konjović" u kategoriji klavirski duo 1996. godine.

Nikola Aleksić je trenutno u zvanju vanrednog profesora Akademije umetnosti u Novom Sadu. Violinu uči od svoje šeste godine. Dobitnik je više nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima. Još od studija se bavi intenzivnom koncertnom delatnošću. Održao je veliki broj resitala u Beogradu i gradovima Srbije, a nastupao je i u Nemačkoj, Francuskoj, Sloveniji, BiH, Švajcarskoj i SAD. Paralelno sa solističkim nastupima, redovno koncertira i u okviru klavirskog tria i kvarteta, "Weisburg", gde nastupa sa kolegama sa FMU i AUNS. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija betanija gradsko groblje opens 2019 Isključenje struje isključenje vode servisne informacije isključenja struje bebe novosađani jkp novorođenčad jkp lisje bez vode raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina sahrane Novo naselje policija horoskop raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište sahrane novi sad opens distrikt bez struje izmena režima saobraćaja servisne informacije novi sad