Večeras u Areni Cineplex svečano otvaranje FEST-a

Večeras u Areni Cineplex svečano otvaranje FEST-a

Film Emira Kusturice "Na mlečnom putu" svečano otvara 45. FEST u Areni Cineplex večeras u 19 časova. Svečanom otvaranju će prisustvovati i deo autorske ekipe ovog filma.

Program će trajati do 6. marta, a Novosađani će tokom festivala uživati u čak 20 novih ostvarenja u Areni Cineplex u terminima od 19 i 22 časa. Ovogodišnji FEST u Novom Sadu zatvoriće filmovi “Tišina” čuvenog reditelja Martina Skorsezea i domaći film “Afterparti” koji je režirao Luka Bursać.

Karte su u prodaji, a njihova cena iznosi 350 dinara za sve naslove, osim za svečano otvaranje, za koje cena karte iznosi 400 dinara.

FEST ove godine nudi veliki broj regionalnih, balkanskih i istočnoevropskih premijera. Srpski berlinski adut, “Rekvijem za gospođu J.”Bojana Vuletića, stiže pred publiku Arene Cineplex, baš kao i oskarovac Fernando Trueba, koji će predstaviti najnoviji festivalski hit, film “Kraljica Španije”. Tu su i Festove ekskluzive: Ang Li, Tom Ford, Džim Džarmuš, Rade i Danilo Šerbedžija

U Areni Cineplex imaćemo priliku da pogledamo filmove pet različitih programskih celina - FEST 45, Glavni van konkurencije, Fokus Evropa, FEST 45 Gala i Srpski film. Na programu FEST-a u Areni Cineplex našli su se sledeći filmovi: "Na mlečnom putu", "Noćne zveri", "Mančester na moru", "Ona", "Trgovački putnik", "Mesečina", "Kraljica Španije", "Bili Lin - heroj", "Dalida", "Druga strana nade", "Oslobođenje Skoplja", "Po cenu života", "Paterson", "Nevidljivi faktori", "Džeki", "Lični kupac", "Rekvijem za gospođu J.", "Kuća kraljevog namesnika"; "Tišina" i "Afterparti".

U susret predstojećoj dodeli prestižne nagrade Oskar, na FESTu ćemo imati priliku da pogledamo dosta filmova koji su nominovani u različitim kategorijama  za nagradu Američke filmske akademije. Na programu FEST45 nalaze se se čak 4 ostvarenja od ukupno 9 nominovanih za najbolji film u celini:  “Nevidljivi faktori”, “Mančester na moru”, “Po cenu života” i “Mesečina”.

Filmovi “Džeki” i “Mesečina” nominovani su za najbolju originalnu muziku), a za najbolji originalni scenario “Mančester na moru” i “Po cenu života”. U kategoriji za najbolju filmsku adaptaciju nominovani su flimovi “Nevidljivi faktori” i “Mesečina”, a na programu FEST45 GALA naći će se filmovi “Ona” i “Džeki” - glumice koje ih čine fantastičnim - Izabel Iper i Natali Portman - nominovane su u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu. Za najbolji kostim je nominovan upravo film “Džeki”, posvećen misterioznoj prvoj dami Amerike, a u konkurenciji za najbolju mušku ulogu takmičiće se Kesi Aflek za “Mančester na moru”.

Maestralni Majkl Šenon je po drugi put nominovan za Oskara u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu, ovaj put za pojavljivanje u filmu “Noćne zveri”. Osim njega, u ovoj kategoriji našli su se i nezaboravni Džef Bridžis za ulogu u filmu “Po cenu života”, Lukas Hedžisza “Mančester na moru” kao i Maheršala Ali za film “Mesečina”. U kategoriji za najbolje sporedne glumice takmičiće se Naomi Haris za ulogu u filmu “Mesečina”, zatim Oktavia Spenser za “Nevidljive faktore” i Mišel Vilijams za “Mančester na moru”.

Film koji će zatvoriti ovogodišnji FEST je najnovije ostvarenje čuvenog američkog reditelja Martina Skorsezea,” Tišina”, a nominovan je za Oskara u kategoriji za najbolju fotografiju, u kojoj se još takmiči još i “Mesečina”. Pored navedenih za Oskara će se takmičiti i filmovi “Trgovački putnik” za najbolji film na stranom jeziku.

Celokupan program FESTa u Areni Cineplex možete pogledati putem sledećeg linka: http://www.arenacineplex.com/fest_2017

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradsko groblje radosne vesti Novosadska toplana servisne informacije EPS novorođenčad horoskop kaleidoskop kulture gradonačelnik Miloš Vučević elektrovojvodina Miloš Vučević havarija na vodovodu horoskopski znaci bez struje raspored sahrana i ispraćaja sahrane bez vode almaško groblje jkp lisje institut batut novosadsko porodilište porodilište betanija raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad dunav isključenja struje jkp novosadska toplana telep bebe