Večerašnje "Neodustajanje" u SNP-u igra se za dečaka leptira

Večerašnje "Neodustajanje" u SNP-u igra se za dečaka leptira

Predstava "Neodustajanje", autorski rada Marije Medenice, odlukom autorke, ove sezone se izvodi u humanitarne svrhe, za pomoć oboleloj deci.

Predstava je realizovana u saradnji sa Savezom dramskih umetnika Vojvodine (SDUV) i uz poslovno tehničku saradnju sa Srpskim narodnim pozorištem (SNP), a igra se u na Kamernoj sceni SNP-a.

Savez je potpisao ugovor o saradnji sa Fondacijom "Budi human" te će sredstva od prodatih karata biti uplaćivana na račun Fondacije za lečenje bolesne dece i odraslih. 

Prihod od igranja današnje (26. oktobra u 20.30 sati) predstave "Neodustajanje" je namenjen pomoći Ognjenu Bojkoviću, desetogodišnjem dečaku leptiru. 


Ognjen je već u prvom danu života primljen na odeljenje neonatologije. Rođen je bez kože na nogama, njegov imuni sistem je oslabljen uprkos suplementaciji,  jer ne unosi čvrstu hranu i sklon je infekcijama zbog otvorenih rana. Usled oštećenja sluzokože, tri puta je imao diletaciju jednjaka i usled bolova u nogama otežano se kreće i brzo umara. Da bi imao adekvatnu negu, tretiranje rana, skidanje viška kože i previjanje zavojima koje mora neprekidno da nosi traje i po četiri sata ujutru i uveče nakon kupanja.

Od početka ove godine za sve roditelje dece obolele od ove nemilosrdne bolesti, pojavio se tračak nade. Američka kompanija "Krystal Biotech" proizvela je lek "Vyuvek" koji sprečava infekcije rana, zatvara ih i odlaže njihovo širenje, poboljšava imuni sistem i produžava život deci oboleloj od bulozne epidermolize.

Za Ognjenovo lečenje u inostranstvu gde je ovaj lek dostupan, potrebna su velika finansijska sredstva za čije prikupljanje mole članovi porodice. Pored toga, njegovo lečenje zahteva svakodnevnu veoma komplikovanu negu  (specijalne zavoje, kreme, odeću, ishranu), a novac je potreban i za dodatne medicinske usluge, putne troškove kao i troškove smeštaja u toku bolničkog lečenja. 

Ako ne možete da prisustvujete predstavi, više informacija o Ognjenu pronađite OVDE. 

Novembarsko igranje "Neodustajanja" će biti 2. novembra, takođe na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u 20.30 časova i posvećeno je prikupljanju sredstava za divnu curicu, Lenku Ljubisavljević (2019). Ona u novembru puni 4 godine i kupovinom karte i slanjem sms poruke 1236 na 3030 svi ćemo joj uručiti rođendanski poklon.
 
Detalje o Lenkinoj bolesti i načinu da joj pomognete pročitajte OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan