"Velika nagrada Novog Sada 2019" u subotu i nedelju na stazi Mišeluk

"Velika nagrada Novog Sada 2019" u subotu i nedelju na stazi Mišeluk

Deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Tradicionalna auto-trka "Velika nagrada Novog Sada 2019" biće održana 25. i 26. maja na stazi Mišeluk. Tim povodom, u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i u ime organizatora, predsednik "Sportskog auto-moto karting kluba 021 Novi Sad" Marko Sandiki.

– Veoma mi je drago što će poslednji vikend maja biti u znaku auto-trka u Novom Sadu. "Velika nagrada Novog Sada", 37. po redu, jedna je od najznačajnijih i najposećenijih u našoj zemlji. Grad Novi Sad prepoznaje značaj i tradiciju ove manifestacije i podržava je. Izuzetno je važno što pored sportskog, manifestacija ima i edukativni karakter i što je velika pažnja usmerena na promociju bezbednosti u saobraćaju, posebno kod ugroženih kategorija učesnika kao što su deca i omladina – rekao je Vladimir Stojković i pozvao sve ljubitelje automobilizma da predstojećeg vikenda uživaju u prazniku ovog sporta, a takođe i apelovao na sugrađane koji tih dana budu želeli da pređu na sremsku stranu da budu strpljivi i koriste alternativne pravce koji će biti prohodni.

 

Predsednik "Sportskog auto-moto karting kluba 021 Novi Sad“ Marko Sandiki rekao je da je kružna auto-trka "Velika nagrada Novog Sada 2019" i ove godine u kalendaru Sportskog auto i karting saveza Srbije. 

– U subotu, 25. maja u 12 časova održava se zvanični kvalifikacioni trening za startne pozicije, dok je u nedelju, 26. maja u 12 časova, na stazi Mišeluk na programu trka "Velika nagrada Novog Sada 2019“ koja će biti bodovana za otvoreni šampionat Srbije. Na trci se očekuje nastup takmičara iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Trka je od strane Grada Novog Sada i ove godine proglašena manifestacijom od značaja za grad u oblasti sporta i organizaciju tog događaja su pomogla sva javna i javno-komunalna preduzeća. Ove godine se očekuje nastup preko 90 takmičara u 12 klasa i 5 divizija – naglasio je Sandiki.


Ulaznica za trku košta 300 dinara, može se kupiti u Gigstixovim prodavnicama kao i na svim prilazima Mišeluku, a deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe. Most slobode biće zatvoren za saobraćaj u subotu od 10 do 18 časova, i u nedelju od 9.30 do 17 časova, a vozači će biti preusmereni na alternativne pravce.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • bane

  pre 693 dana i 6 sati

  U nedelju sam, vraćajući se sa vikendice, od Sremske kamenice do stana u Dože Đerđa vozio više od sat vremena! Kolometarska kolona! Haos! Da li neko od gradskih čelnika vidi ovu situaciju? Mislim da je krajnje vreme da se te trke izmeste na neko mesto gde ne smetaju nikom.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Barbuzan

  pre 693 dana i 2 sata

  smrc, smrc.. ja radim u BG svaki dan 200 km, da vidis sta je muka, jedan dan nije nista

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Igor

  pre 671 dan i 8 sati

  Super je bilo sta kome smetaju trke jos van grada a sto vam ovaj majmun na vlasti svojim mitingom i autobisima zatvori pola grada to nikom nista.

  Oceni komentar:
  0
  1