Veliki broj poginulih na putevima Srbije u poslednja tri dana

Veliki broj poginulih na putevima Srbije u poslednja tri dana

U poslednja tri dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo je deset osoba, a povređena su 63 učesnika u saobraćaju. Zbog toga je MUP, Uprava saobraćajne policije, uputilo apel svim učesnicima u saobraćaju da u narednom periodu povećaju opreznost i da poštovanjem propisa direktno doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Najveći broj poginulih, ukupno šest, bili su vozači putničkih vozila, tri poginula lica bili su pešaci, a po jedan učesnik u saobraćaju smrtno je stradao u svojstvu vozača bicikla i vozača mopeda.

Kada je reč o nezgodama u kojima su poginuli vozači putničkih vozila, četiri nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine, nakon čega je došlo do sletanja vozila sa kolovoza, a četiri od šest poginulih vozača nisu koristili sigurnosni pojas.

Po dva učesnika u saobraćaju poginula su na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave u Pančevu, a po jedan na teritoriji policijskih uprava u Vranju, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Uprava saobraćajne policije upozorava sve građane da prelaz između zime i proleća predstavlja period godine kada strada veliki broj učesnika u saobraćaju.

U toku prošle godine, u poslednjih deset dana marta meseca, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 20, a povređeno 450 učesnika u saobraćaju.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Hrkljus

    pre 395 dana i 11 sati

    Da se policija manje trudi da izvuce pare od naroda a da se vise radi na bezbednosti ne bi dolazilo do ovakvih statistika.
    Kad te policajac u gluvo doba u nedelju zaustavi u kaze da si prekoracio zonu 30, da li mu je cilj bezbednost (nikog na putu, u ulici, osim mene), ili mu je cilj da me maltretira ili jos gore da izvuce neku korist za sebe?
    Sa seuge strane, pun grad bahatih, kamere na svakih 100m i nista se ne desava. Kaznjavaju za 56km/h, i to obican narod, sirotinju. Mislite o tome.

    Oceni komentar:
    0
    2
  • Ti ćeš mene sprečiti da prođem?

    pre 395 dana i 10 sati

    Najveći zrok za poginule je ono srpsko - JA, pa ja i po mom.
    To znači potpuno nepoštovanje saobraćajnih propisa, guranje silom da se prođe i neosnovana žurba. U toj žurbi se ne gleda da li neko drugi ide i postoji oko nas. Ostali učesnici se silom primoravaju da propuste. Kada se vozi stalno na ovakav način, pre ili kasnije se susretnu dvojica takvih. Mislim da je broj poginulih nedovoljan. Jer je sila Prirode jedino što može da nauči ovakav narod nečemu. U ovom slučaju, kad gine neko pored vas.

    Oceni komentar:
    0
    2