Veliki dečiji muzički maskenbal uskoro u Novom Sadu

Veliki dečiji muzički maskenbal uskoro u Novom Sadu

Nastavnici iz novosadskog Dečijeg muzičkog centra "Notica" su za učenike 2. razreda OŠ "Kosta Trifković" priredili promociju Velikog dečijeg muzičkog maskenbala koji će biti održan u subotu, 15. oktobra. Jovana, Ljubiša i Sonja su kroz igru i pesmu upoznali mališane sa osnovnim muzičkim pojmovima te instrumentima koje sviraju.

Direktorka "Notice" Jovana Miljuš Grbić je zainteresovanim đacima OŠ "Kosta Trifković" na današnjem mini času i koncertu, povodom održavanja Velikog dečijeg muzičkog maskenbala, predstavila flautu i objasnila, kroz jasna i zanimljiva poređenja, da su note azbuka muzike, da instrumenti nisu samo flauta, gitara, klavijature ili violina već i glas, a da je violinski ključ tata svih nota. Čas razigranim čas opreznim zvukom flaute, Jovana je mališanima dočarala korake medveda, skakutanje zeca, prikradanje lisice, crvkut ptica...

- Sličan program koji smo priredili za promociju po vrtićima i školama biće i na Velikom dečijem muzičkom maskenbalu, s tim da ćemo imati i nastup naših polaznika, a biraćemo i najlepšu masku – saznajemo od Jovane šta nas očekuje na maskenbalu.

Pored flaute, nastavnik Ljubiša Jojić je mališane naučio od kojih se sve delova sastoji gitara, kako se postiže zvuk, dok je Sonja Mušikić sve mališane iznenadila činjenicom da klavijature imaju 88 dirki, te da kao kod auta postoje dve pedale – jedna produžuje trajanje tona, druga ga prekida.

Dečiji muzički centar "Notica" već treću godinu za redom upisuje polaznike koji se kroz jedinstven pristup muzici i glumi kroz igru i rad, spremaju za veliku scenu i nove buduće uspehe.

- Sve je prilagođeno uzrastu – najmlađa grupa (od dve do pet godina) to radi kroz igru, starija (od šest do mlađeg školskog uzrasta) malo ozbiljnije. Takođe, tinejdžeri mogu da idu na časove individualno, kao i momci i devojke od dvadesetak godina koji žele da usavrše svoju tehniku pevanja za moderan zvuk (pop, rock, pop opera) ili možda žele i neki instrument da sviraju, koji u detinjstvu nisu mogli. Pored nastave instrumenata i pevanja, pripremamo soliste za festivale i takmičenja, pišemo autorske pesme, upoznajemo decu sa dikcijom i scenskim pokretima, tu je i horić za uzrast od 4 do 15 godina – priča nam Jovana o kreativno-edukativnim radionicama i časovima koje organizuju u Dečijem muzičkom centru "Notica".

Pored predstojećeg nastupa na Velikom dečijem muzičkom maskenbalu, polaznici "Notice" su nastupali po gradu, ali i van Novog Sada, a imaju i snimljenu pesmu i spot.

- Nastupali smo na Zmajevim dečjim igrama, prošle godine na Kraljevskom dvoru u Beogradu na prijemu kod prestoplonaslednika. Naša Dunja Zoćević je nedavno nastupala na Dečijem muzičkom festivalu "Šareni vokali" u  Somboru i pevala, trenutno najslušaniju pesmu od svih pesama ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja dečijeg pevanja, "Prolećnu pesmu" za koju imamo snimljen i spot – ponosno govori direktorka "Notice".

Zabava pod maskama uz igru i pesmu: Veliki dečiji muzički maskenbal održaće se u Dečijem muzičkom centru "Notica" (Vojvode Bojovića 5) u subotu, 15. oktobra s početkom u 16 časova.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan