VELIKI JUBILEJ: Škola za dizajn "Bogdan Šuput" slavi 70 godina postojanja

VELIKI JUBILEJ: Škola za dizajn "Bogdan Šuput" slavi 70 godina postojanja

Popularna "Umetnička" sedamdeseti rođendan će obeležiti revijalnom izložbom nekadašnjih profesora škole.

Odlukom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Škola za dizajn "Bogdan Šuput" određena je za školu od izuzetnog značaja za AP Vojvodinu. 

Danas se Škola nalazi u ulici Janka Veselinovića 22, u novosadskom naselju Detelinara. Nastava se odvija u 2.500 kvadratnih metara nedavno obnovljenog prostora. Novosađani školu najčešće skraćeno zovu Umetnička, a u njoj danas ima mesta za četiri stotine đaka na pet obrazovnih profila: grafički dizajn, dizajn enterijera, dizajn tekstila, dizajn ambalaže, likovni tehničar i odeljenja sa nastavom na mađarskom jeziku.


U proteklih 70 godina iz Škole je izašlo oko 4.500 učenika osposobljenih kao proizvodni i kreativni kadar za privredu, ali i za nastavak školovanja na fakultetima likovnih i primenjenih umetnosti, ne samo u zemlji nego i u inostranstvu.

Škola za dizajn "Bogdan Šuput" ostvaruje svoju dugogodišnju javnu delatnost učešćem na mnogim manifestacijama u zemlji i inostranstvu, sajmovima obrazovanja, učeničkim kolonijama i izložbama. 


Svečano otvaranje izložbe nekadašnjih profesora škole biće održano u sredu, 12. decembra, u 18 časova, u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada, Dunavska 29.

Izložbu će u ime Pokrajinskog sekretrijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, koji je podržao izložbu, otvoriti gospođa Ljiljana Zeljković.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan