Veliki uspeh novosadskih studenata na takmičenju klavirskih dua

Veliki uspeh novosadskih studenata na takmičenju klavirskih dua

Studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Marine Milić Radović – Miljana Nikolić, Kaja Mandić Plavšić, Milorad Ćirić i Lazar Lazarević – osvojili su maksimum bodova – 100 na nedavnom 20. Međunarodnom takmičenju klavirskih dua, održanom u Vrnjačkoj banji.

Kako "Dnevnik" prenosi, Miljana Nikolić i Lazar Lazarević briljirali su u IV A kategoriji, a Kaja Mandić Plavšić i Milorad Ćirić u V A.

Po rečima profesorke Marine Milić Radović, na takmičenju je pokazan visoki umetnički nivo izvođenja, što potvrđuje i činjenica da je prvi put u istoriji tog nadmetanja tri puta dodeljena maksimalna ocena.

- Miljana Nikolić i Lazar Lazarević, koji su na prvoj godini studija, iznenadili su i izborom ozbiljne Šubertove "Fantazije", koju su pri tom izveli napamet, besprekorno, sa čvrstom strukturom i istančanim osećajem za Šubertove fine promene raspoloženja – kaže njihova profesorka, dodajući: - Kaja Mandić Plavšić i Milorad Ćirić su s potpuno drugačijim programom poletnih i neverovatno uzbudljivih komada iz Baletske svite Valerija Gavrilina opčinili vrcavim izvođenjem Valcera, Malog sata i Marša, kao i stavova iz svite  "Per Gint" Edvarda Griga.

Osim novosadskih studenata, maksimalan broj bodova osvojile su u mlađoj kategoriji Anja Kijanović i Anja Milanović iz Prijepolja. Na takmičenju je učestvovalo 16 klavirskih dua i dva šestoručna sastava s akadmija u Istočnom Sarajevu, Nišu, Novom Sadu, kao i muzičkih škola iz Prokuplja, Požarevca, Trstenika i Prijedora.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad Isključenje struje JGSP "Novi Sad" telep elektrovojvodina Draža Mihailović vremenska prognoza jkp novosadska toplana novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija bez struje raspored sahrana novi sad novosađani novi sad sahrane Branka Bežanov jkp lisje bebe isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo Petrovaradin novorođenčad bez vode bez grejanja jkp čistoća betanija četnici