Veliki uspeh novosadskih studenata na takmičenju klavirskih dua

Veliki uspeh novosadskih studenata na takmičenju klavirskih dua

Studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Marine Milić Radović – Miljana Nikolić, Kaja Mandić Plavšić, Milorad Ćirić i Lazar Lazarević – osvojili su maksimum bodova – 100 na nedavnom 20. Međunarodnom takmičenju klavirskih dua, održanom u Vrnjačkoj banji.

Kako "Dnevnik" prenosi, Miljana Nikolić i Lazar Lazarević briljirali su u IV A kategoriji, a Kaja Mandić Plavšić i Milorad Ćirić u V A.

Po rečima profesorke Marine Milić Radović, na takmičenju je pokazan visoki umetnički nivo izvođenja, što potvrđuje i činjenica da je prvi put u istoriji tog nadmetanja tri puta dodeljena maksimalna ocena.

- Miljana Nikolić i Lazar Lazarević, koji su na prvoj godini studija, iznenadili su i izborom ozbiljne Šubertove "Fantazije", koju su pri tom izveli napamet, besprekorno, sa čvrstom strukturom i istančanim osećajem za Šubertove fine promene raspoloženja – kaže njihova profesorka, dodajući: - Kaja Mandić Plavšić i Milorad Ćirić su s potpuno drugačijim programom poletnih i neverovatno uzbudljivih komada iz Baletske svite Valerija Gavrilina opčinili vrcavim izvođenjem Valcera, Malog sata i Marša, kao i stavova iz svite  "Per Gint" Edvarda Griga.

Osim novosadskih studenata, maksimalan broj bodova osvojile su u mlađoj kategoriji Anja Kijanović i Anja Milanović iz Prijepolja. Na takmičenju je učestvovalo 16 klavirskih dua i dva šestoručna sastava s akadmija u Istočnom Sarajevu, Nišu, Novom Sadu, kao i muzičkih škola iz Prokuplja, Požarevca, Trstenika i Prijedora.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe betanija havarija na vodovodu Miloš Vučević dunav sahrane groblje u kaću horoskopski znaci porodilište bez vode servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana radosne vesti almaško groblje bez struje isključenja struje telep raspored sahrana novi sad elektrovojvodina novosadsko porodilište jkp lisje horoskop gradonačelnik Miloš Vučević Novosadska toplana novorođenčad servisne informacije institut batut kaleidoskop kulture gradsko groblje