Veliko interesovanje za studentske domove u Novom Sadu

Veliko interesovanje za studentske domove u Novom Sadu

Očekivano velik broj kandidata prijavio se za smeštaj u osam domova u Novom Sadu, te po jednom u Zrenjaninu i Somboru.

Kada se u obzir uzme koliko košta iznajmljivanje stana ili sobe u Novom Sadu, onda ne čudi veliko interesovanje studenata, naročito brucoša, za smeštaj u nekom od osam domova u našem gradu, kao i u studentskim domovima u Zrenjaninu i Somboru, pišu "Novosti".

Kada je Vojvodina u pitanju, na komforan smeštaj u predstojećoj školskoj godini moći će da računa 3.064 studenta, a broj prijavljenih na konkurs bude i 5.000.

Smeštaj u domovima prve kategorije, kojih ima sedam, mesečno košta 1.860 dinara, dok u preostala dva koji su u drugoj kategoriji treba izdvojiti 1.430 dinara. Tri obroka u studentskoj menzi koštaju ukupno 170 dinara. Akademci mesečno plaćaju ishranu, a ukoliko ne potroše predviđenu sumu, preostali iznos se prenosi u naredni mesec.

Za studente prve godine svih fakulteta Novosadskog univerziteta ove godine je obezbeđeno 330 mesta, a očekuje se da će ih se prijaviti oko hiljadu, što znači da će svaki treći dobiti smeštaj u domu.

- Prijavljivanje brucoša traje od 1. do 15. septembra, i već prvih dana je navala, jer je interesovanje svake godine, pa i ove, veliko – navodi za "Novosti" Steva Lazarević, pomoćnik direktora za smeštaj u Studentskom centru, dodajući da sve pojedinosti u vezi sa smeštajem u domovima mogu da se pročitaju i u brošurama, koje se mogu dobiti u prostorijama Studentskog centra.

Za studente ostalih godina koji žele da stanuju u domu prijavljivanje na konkurs je od 15. septembra do 31. oktobra, a obaviće se i rangiranje studenata iz osetljivih društvenih grupa. Za njih je po pravilniku Ministarstva prosvete obezbeđeno 10 odsto ukupnih smeštajnih kapaciteta, pišu "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan