Venčanja sve skuplja: Mladenci imaju i svoj sajt

Venčanja sve skuplja: Mladenci imaju i svoj sajt

Ko je pravio svadbu, pravio je. Ostali će, ako se svetski trend nastavi, da čekaju neka bolja vremena, jer venčanja su sve skuplja, pokazuje britansko istraživanje. Prosečno venčanje na Ostrvu košta neverovatnih 30.355 funti, čime je dostignut istorijski rekord, prenosi Novi magazin.

 

To je 12 odsto više nego prethodne godine i poznavaoci prilika veruju da će se trend samo nastaviti. Sve je poskupelo, i iznajmljivanje prostora i hrana i dekoracija i to za 20-25 odsto u odnosu na ranije godine. Postoje načini da se troškovi smanje, ali čak i kad par ne angažuje fotografe, snimatelje i odrekne se svih ekstra dodataka, cena prosečnog venčanja je i dalje visoka - 17.913 funti.

Svaki treći par kaže da najviše novca potroši na hranu i piće, u proseku 5.862 funte. Samo torta košta 323 funte! U Velikoj Britaniji najskuplje je venčati se u Londonu (31.837 funti), a najjeftinije u Severnoj Irskoj gde par u proseku potroši 12.783 funte.

Danas mladenci sve više polažu na ceremonije koje imaju lični pečat i brinu se o svakom detalju, pokazuje istraživanje, a prenosi Novi magazin. Važan im je momenat održivosti, pa 16 odsto nevesta kupuje haljinu za koju se nada da će je ponovo obući, a svaki drugi par bira "uradi sam" dekoraciju. Neke tradicije su opstale, pa 56 odsto muškaraca pita za dozvolu devojčinog oca, ali se na primer samo 27 odsto njih venča u crkvi. Petina nema ništa protiv da vide jedno drugo ujutru pre nego što razmene zavete. Roditelji i dalje pokrivaju najveći deo troškova, i to njeni - 62 odsto parova dobija prilog od nevestinih roditelja, a 45 odsto od mladoženjinih.

I nove tehnologije su doprinele drugačijoj slici venčanja. Svaki četvrti par ima svoj sajt, a 30 odsto parova moli goste da se uzdrže od kačenja fotografija na društvenim mrežama na sam dan ceremonije.

Izvor: Novi magazin

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan