VERUJEMO U IDEJU: Uređenje malih javnih površina u Novom Sadu

VERUJEMO U IDEJU: Uređenje malih javnih površina u Novom Sadu

Kao partner Fondacije "Novi Sad 2021" i kroz projekat "Nova mesta", IDEA tokom septembra uređuje male javne površine u Novom Sadu.

Ovu kampanju prate vizuali 21 najznačajnijih lokacija u gradu koje imaju istorijski, umetnički, kulturni i društveni značaj, kao potvrda da male stvari postaju velike kada veruješ u ideju.

Lokacije koje će biti uređene su odabrane na osnovu želja i potreba ljudi koji žive u ovom gradu, kako bi u narednom periodu Novosađani, kroz inovativne ideje i intervencije, oživeli javne i svima dostupne prostore. Male urbane interevencije dozvoljavaju da ovakva mikro mesta postanu simbol života u gradu kulture, pa su u kampanji korišćeni vizuali kultnih lokacija kao što su Petrovaradinska tvrđava, Srpsko narodno pozorište, Železnička stanica, Dunavski park, Gradska kuća, Trg Slobode, kao i brojne druge.

Pre dve godine, stali smo uz ideju da je Novi Sad dostojan titule Evropske prestonice kulture. I zajedno smo se, sa Novosađanima, radovali vesti o dobijanju ove titule. Novi Sad je naš grad, a kad si nečega deo, onda je novosadski da se tome posvetiš ceo.

Zato verujemo u ideju
 – Novi Sad prestonica kulture 2021.


PR tekst

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad isključenja struje Novosadska racija novorođenčad bez vode sremska kamenica obeležavanje novosadske racije gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane novi sad saveti horoskop elektrovojvodina horoskopski znaci betanija bebe isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Spens zdravlje jkp lisje zodijak servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad izmena trase autobusa JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop astrologija isključenja novosadsko porodilište