Veterničani traže jeftinije karte za gradski prevoz

Veterničani traže jeftinije karte za gradski prevoz

Umesto 55 dinara, građani Veternika autobusku kartu plaćaju duplo skuplje, 110 dinara. Neopravdano velikim troškovima, kako kažu, izloženi su i na mesečnom nivou, pa tako građansku kartu plaćaju čak 4.290, a trebalo bi upola jeftinije, 2.145 dinara.

Zato pojedini građani, kako bi platili manje, peške dolaze do granice I i II zone, a to je stajalište ispred Sportskog centra "Vujadin Boškov".

- Tražimo dugo godina da se nešto promeni u korist građana. Ima puno omladine koja plaća duplo više kartu, a roditelji su iz dana u dan siromašniji i ne mogu da izdrže takve namete - kaže Ratko Ninković.

Veternik sa skoro 20.000 građana i zbog blizine Novom Sadu trebalo bi da bude u I zoni, kao što su i udaljenija mesta od Veternika, tačnije delovi linija, koje od Novog Sada vode prema Čeneju, Bačkom Jarku, Paragovu i Popovici, navode razočarani građani ...

- Ako bi dobili Prvu zonu išlo bi skoro 5.000 građana i više, tako da Grad ne bi gubio ništa, ni GSP, a građani bi bili zadovoljni - kaže Petko Ašonja.

Članovi Inicijativnog odbora pokrenuli su ranije inicijativu da se izmeni zonsko–tarifni sistem zbog nelogičnosti u njemu, ali i pored obećanja nadležnih, ništa se nije uradilo po tom pitanju. Konačnu odluku trebalo bi da donese Skupština Novog Sada.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan