Veternik dobija 276 stanova za izbeglice

Veternik dobija 276 stanova za izbeglice

Za izgradnju tri objekta u Veterniku, koji će biti u vlasništvu Grada, nedavno su izdate građevinske dozvole.

Skupština Grada Novog Sada usvojila je zaključak o oslobađanju grada obaveze da, kao investitor u izgradnji 276 stanova u Veterniku namenjenih izbegličkim porodicama, plati doprinose za uređivanje građevinskog zemljišta u ukupnom iznosu od 82,6 miliona dinara, pišu "Večernje novosti".

Za izgradnju tri objekta, odnosno zgrade u ulici Vojvode Putnika u tom prigradskom naselju, koje će biti u vlasništvu Grada, nedavno su izdate građevinske dozvole, konstatovano je na sednici gradskog parlamenta.

- Ovo će biti značajna pomoć u procesu rešavanja stambenih pitanja izbeglica na području grada jer je, nažalost, veliki broj izbegličkih porodica još u raznim oblicima prinudnog smeštaja – ocenila je u raspravi odbornica Jelena Mandarić, napominjući da je za tih 276 stambenih jedinica podneto više od 680 zahteva.

Kako prenose "Novosti", stanovi u Veterniku deo su Regionalnog stambenog programa, odnosno zajedničkog višegodišnjeg projekta Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, vrednog ukupno 584 miliona evra, čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica u regionu, od kojih je 16.780 u Srbiji.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Anna

  pre 895 dana i 13 sati

  Ozbiljno?!
  I posle 25 godina, nakon shto je doshlo do smene generacija i nakon shto su im se ne samo deca, vec i unuchad rodila ovde, nakon shto su se dve generacije pozaposhljavale ovde, josh uvek imaju status IZBEGLICE i prodaje se pricha da im treba kupiti stanove?
  Bravo, bravo!

  Oceni komentar:
  5
  5