VETERNIK: Od tutnjave kamiona meštanima pucaju kuće

VETERNIK: Od tutnjave kamiona meštanima pucaju kuće

Meštani Veternika već godinama imaju problem s vozilima koja danonoćno tutnje ulicom Кralja Petra Prvog, naročito zbog kamiona težih od pet tona koji skraćuju tranzitni pravac te povezuju Futog sa Sajlovom preko Veternika.

Osim činjenice da vozači ne poštuju propisanu brzinu te voze mnogo brže od dozvoljenog, ta ulica jedva da ima pešački prelaz, uzana je, tik uz nju je dečje igralište, a u blizini je i škola, pa deca i stariji žitelji svakodnevno moraju da se bore s vozilima da bi bezbedno prešli put.

Bilo je nekoliko pokušaja potpisivanja peticija, mesna zajednica je slala dopise Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve i Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ali su, kako je za "Dnevnik" rekao sadašnji predsednik MZ Veternik Nedeljko Кlisurić, odgovori uvek bili ustaljeni i bez rešenja na vidiku.

- Tražili smo da se zabrani saobraćaj vozila teža od pet tona i da se stave usporivači brzine, kao i to da se brzina ograniči. Ulica Кralja Petra Prvog je postala tranzit, a nama je to kao centar. Veći deo saobraćaja iz Bačke Palanke je usmeren ovde jer oni skraćuju put tranzita nekoliko kilometara i tako stvaraju veliki rizik, ugrožavaju saobraćaj, infrastrukturu, decu... Objašnjenje koje smo dobili je da taj putni pravac povezuje dva regionalna puta, odnosno put prvog B reda 12 Bačka Palanka – Novi Sad, s putem drugog A reda Novi Sad – Rumenka, izjavljuje Кlisurić za "Dnevnik".

- Nemamo vremena da čekamo da neko dete strada – ogorčena je meštanka Veternika Teodora Milkov Manić i dodaje:

- Imamo utisak da su ljudi izgubili nadu i povukli se, a sve je gore! Peticija je kulturan, tih i vrlo neuspešan način da se nešto uradi. Nama se noću tresu kuće, a nekim komšijama su i popucale – kaže sagovornica "Dnevnika".

Ukratko, Veterničani i mesna zajednica su jasni u svojim zahtevima – žele da se na tom putu zabrani saobraćaj za kamione teže od pet tona, kao i da se postave usporivači brzine, poput ležećih policajaca, što je urađeno u ulici Donje Sajlovo koje se povezuje s ulicom Кralja Petra Prvog.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan