Vežbe za lakše ustajanje iz kreveta

Vežbe za lakše ustajanje iz kreveta

Kada ujutru čujete budilnik, ne skačite iz kreveta, već ga u trenutku kada zazvoni isključite i, ako je moguće, odspavajte još 10 minuta.

Nakon toga, ostanite nakratko ušuškani u postelji i uradite nekoliko okrepljujućih vežbi. Ovo savetuju stručnjaci nakon saznanja da priličan broj ljudi oseća jutarnju iscrpljenost, bez obzira na dužinu i kvalitet sna.

Vežba 1

Lezite na leđa, istegnite telo koliko možete, podignite ruke da budu pod pravim uglom u odnosu na telo sa dlanovima nagore, i vucite kao da pokušavate da dohvatite nešto što je iznad vas. Zatim se dobro protegnite.

Vežba 2

Dišite duboko i mrdajte prstima na nogama i rukama. Zatim lagano pokrećite cele ruke i noge. Potom privucite kolena do grudi i ljuljajte se sa jedne na drugu stranu. Ova vežba doprinosi boljoj cirkulaciji.

Vežba 3

Ustanite do sedećeg položaja, sedite na turski način radi ravnoteže i istegnite kičmu naviše, koliko god možete.

Već posle ovoga bićete budniji i krepkiji, što znači da polako možete da ustanete iz kreveta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje bez struje Isključenje struje raspored sahrana novi sad betanija jkp lisje servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina vremenska prognoza RHMZ bez vode sahrana servisne informacije novosađani isključenje vode novosadsko porodilište horoskopski znaci sahrane horoskop bebe gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija matičar novi sad Vreme u Novom Sadu Elektrodistribucija Novi Sad Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja