VIDEO & FOTO: Razbijena najjača kriminalna grupa u Vojvodini

VIDEO & FOTO: Razbijena najjača kriminalna grupa u Vojvodini

Kako se navod na sajtu MUP Srbije, razbijena je najjača kriminalna grupa u Vojvodini, koja stoji iza izvršenja najtežih krivičnih dela poput ubistava i prodaje i krijumčarenja narkotika...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba zbog sumnje da su počinile različita krivična dela od ubistava, pokušaja ubistva do prodaje narkotika i bekstva iz zatvora i dodao da su među uhapšenima i članovi najjače kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Vojvodine.

Stefanović je na konferenciji za novinare u "Palati Srbija" precizirao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon višemesečne i detaljne istrage, razbili najjaču kriminalnu grupu u  Vojvodini, koja stoji iza izvršenja najtežih krivičnih dela poput ubistva i  prodaje i krijumčarenja narkotika.

- Policija nastavlja odlučnu akciju protiv organizovanog kriminala, što potvrđuje i nekoliko akcija koje smo imali širom Srbije. Kontinuitet koji imamo garantuje da ne postoji kriminal koji će ostati nedirnut i da se ljudi koji se bave kriminalom u Srbiji ne mogu osećati sigurno – istakao je Stefanović.


Ministar je precizirao da je policija u ovim akcijama zaplenila i oko 42 kilograma narkotika, pretežno skanka, otkrila laboratoriju za proizvodnju droge i veću količinu oružja i municije.

Govoreći o hapšenju kriminalne grupe koje je delovala na teritoriji Vojvodine, Stefanović je naveo da je policija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapsila vođu ove grupe A. K. (1990) i još pet članova.

Uhapšeni su B. D. (1981), R. K. (1975), LJ. M. (1969), S.K. (1984) i N. D. (1989).

Ministra je objasnio da je kod osumnjičenih pronađeno 42 kilograma narkotika, pretežno skanka i manja količina kokaina, kao i ilegalna laboratorija za proizvodnju droge u kojoj je pronađen zasad sa oko 900 biljaka.

- Vođa grupe A. K. i osumnjičeni B. D. uhapšeni su prilikom pretresa automobila "rendž rover", koji je služio za transport i dalju prodaju narkotika, a u kome je u tome trenutku pronađena izvesna količina droge – rekao je Stefanović i dodao da su ostali članovi kriminalne grupe osumnjičeni da su pokušali da prokrijumčare dva i po kilograma skanka u Mađarsku.

Ministra je objasnio da je ilegalna laboratorija pronađena je u kući osumnjičenog N.D. i dodao da je tokom akcije, policija u kući, osumnjičenog vođe kriminalne grupe A.K. pronašla još jednog pripadnika V.Š. (1994), koji se sumnjiči da je jula ove godine u Subotici ubio M. M.

Za V. Š,, kako je objasnio, raspisana je poternica i od strane novosadskog Višeg suda zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog pokušaj ubistva R. M. 2012. godine u Novom Sadu.


Stefanović je dodao da je protiv osumnjičenog A.K., policija podnela i krivičnu prijavu zbog pomoći izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Ministar policije je ukazao i da su pripadnici Uprave kriminalističke policije rasvetlili i pokušaj ubistva S. K. i V. V. u Novom Sadu, pripadnika jednog od najjačih kriminalnih klanova na teritoriji bivše Jugoslavije.

- Zbog sumnje da je jedan od počinilaca ovog krivičnog dela, policija je , nakon prikupljenih  neospornih dokaza, podnela krivičnu prijavu protiv S. V. (1982) . Policija nastavlja rad na utvrđivanju identiteta i pronalasku ostalih lica koja su saizvršioci u izvršenju  ovog  krivičnog dela – rekao je Stefanović i dodao da se osumnjičeni S. V. nalazi u pritvoru u Republici Srpskoj, zbog sumnje da je u oktobru ove godine ubio M. L. na području istočnog Sarajeva.

Govoreći o zapleni oružja i municije, Stefanović je istakao da je policija u Pančevu uhapsila G.V. (1951), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa oružja i dela borbenih sredstava.

- U akciji je zaplenjeno 11 pušaka, od čega su tri automatske kalibra 7,62 milimetra, dve poluautomatske puške kalibra 7,9 milimetra, dva karabina, četiri malokalibarske puške kalibra 22 milimetra, dve ručne bombe M - 75, dva optička nišana, prigušivač, devet okvira za municiju, oko 5.000 komada municije raznog kalibra i četiri detonatorske kapisle – precizirao je ministar policije.

On je dodao da je značajna količina oružja zaplenjena i u Surčinu i Staroj Pazovi, gde je kod braće J.G. (1979) i Ž.G. (1985), pronađen puškomitraljez, automatska puška, sačmarica, dve puške ručne izrade, pištoj, dve bombe M-52, 11 detonatora, tri kapisle i veća količina municije različitog kalibra.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kako je rekao Stefanović, uhapsIli su u jednom stanu u Beogradu I. B. (1988), za kojima je bila raspisana potraga zbog bekstva iz zatvora jula ove godine, gde se kako pripadnik kriminalne grupe nalazio na  izdržavanju zatvorske kazne, na koju je osuđena zbog izvršenja više krivičnih dela  razbojništva 2010. godine.

Stefanović je pohvalio sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovim akcijama i istakao da su u njima postignuti značajni rezultati koji pokazuju da policija neće dozvoliti da bilo koje krivično delo prođe nekažnjeno.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan