VIDEO: Gotan Project, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra… stižu u Novi Sad

VIDEO: Gotan Project, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra… stižu u Novi Sad

Velika imena domaće i svetske muzičke scene nastupiće od 3. do 13. marta u Novom Sadu u okviru programskog luka "Seobe" projekta Evropske prestonice kulture, saopštili su organizatori.

Prema najavi organizatora, većina izvođača će po prvi put nastupiti u Srbiji, a svi su okupljeni oko jedne teme: pozitivnog uticaja migracija kao umetničke inspiracije, što predstavlja glavni fokus programskog luka "Seobe". Posebna programska celina u okviru "Seoba" biće multimedijalni književni paviljon "Seobe duša", koji će biti smešten na Novosadskom sajmu.

Program će 3. marta otvoriti japanski gitarista, kantautor i producent Mijavi, uz podršku EU Japan Festa i Japan Committee. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, sastav koji spaja džez, romsku muziku, klezmer i druge žanrove, nastupiće 6. marta. Sastav Gotan Project predstaviće muzički projekat "Antropoceno" 12. marta u hali Novosadskog sajma.


Nemački sastav Original Enigma Voices po prvi put će nastupiti u Novom Sadu 13. marta uz gradski orkestar Kamerata Novi Sad. Ovaj sastav dobitnik je više od 100 platinastih nagrada širom sveta i nagrade za najpopularnijeg nemačkog izvođača i imao je izuzetan uticaj na postavljanje novog muzičkog pravca "enigmatične muzike".

Domaća imena koja će upotpuniti "Seobe duša" jesu Bilja Krstić i Bistrik orkestra, koji će nastupiti 10. marta, dok će 8. marta svirati Bogdan Ranković i novosadski muzički sastav "Etnoforija", uz pratnju japanske plesačice i koreografkinje Kaori Ito. Pored toga, 18. februara će u Gradskoj koncertnoj dvorani sa svojim bendom nastupiti kompozitor Vasil Hadžimanov, a na istoj lokaciji će 15. marta koncert održati "kralj sevdalinki" Božo Vrećo.Programski luk "Seobe" obuhvata više od 300 kulturnih događaja i aktivnosti na kojima će se predstaviti oko 130 umetnika. Tokom celog februara i marta, u Novom Sadu biće aktuelno gotovo 20 izložbi, od čega je osam o istoriji grada, a uz to se realizuje i skoro 10 predstava, oko 30 koncerata, 40 radionica i brojnih drugih sadržaja.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kosta

  pre 400 dana i 4 sata

  Samo ciganima pomažu :(

  Oceni komentar:
  4
  0