VIDEO i FOTO: Novosadski studenti održali protest upozorenja

VIDEO i FOTO: Novosadski studenti održali protest upozorenja

Grupa od nekoliko desetina studenata održala je protest upozorenja u Novom Sadu zbog toga što ih od subote, kada su na više adresa nadležnih predali zahteve, niko nije kontaktirao.

Kako javlja N1, oni su naveli da ni tokom pregovora studenata i ministra prosvete u Beogradu u ponedeljak, njihovi zahtevi nisu razmatrani.

A ti zahtevi su da u studentskim domovima ostanu i tokom leta po redovnoj ceni, da svim studentima u domovima, bez obzira na državljanstvo, bude obezbeđeno besplatno PCR testiranje i lečenje od Kovida-19, da zaraženima i onima u samoizolaciji bude omogućeno naknadno polaganje ispita, kao i da samofinansirajući studenti, zbog ekonomskih posledica epidemije, budu oslobođeni plaćanja školarine.

Zahteve su uputili Rektoratu, nadležnom pokrajinskom sekretarijatu i Studentskom centru, ostavljajući im rok za odgovor do 7. jula u podne.

 


Nakon kraćih govora u univerzitetskom kampusu, krenuli su u protestnu šetnju do sedišta Pokrajinske vlade, gde će se, najavljuju, okupiti i u utorak u podne.

Usput su blokirali saobraćaj na raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Stražilovske.

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan