VIDEO: Mladi novosadski umetnici snimili debitantski film

VIDEO: Mladi novosadski umetnici snimili debitantski film

Film pod nazivom "Potraga za promenom" proizvod je rada pet umetničkih sekcija, u okviru projekta "Art Kvart – Start! 2018", koje su se održale u pet delova Novog Sada u trajanju od tri meseca.

U "Art Kvart – Start! 2018" bilo je uključeno pet delova grada: Detelinara (u školi "Bogdan Šuput“), Novo naselje (u vrtiću "Vendi“), Centar (u Omladinskom OK klubu na Spensu), Adamovićevo naselje (u studijima "Kameleon" i "Herc") i Rotkvarija (u Omladinskom kreativnom centru OKCE), a kako se navodi u saopštenju "Novog kulturnog naselja"; ovi mladi, pozitivni ljudi, prikazali su izuzetnu kreativnost, predanost i posvećenost, koju najbolje opisuju njihovi radovi.

- Posebno nam je drago da je poznati novosadski glumac Igor Pavlović, prepoznao potencijal i kvalitet rada mladih umetnika u nastajanju, i pristao da glumi u njihovom filmu – dodaje se u saopštenju.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade Novi Sad, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Gradske uprave za kulturu i brojnih prijatelja i partnera projekta.

Kroz "Art Kvart – Start!" je prethodnih pet godina učestvovalo više od dve stotine mladih umetnika u najavi iz Novog Sada i okoline.

SINOPSIS: U potrazi za s(a)krivenim umetničkim delom, reljefom pod nazivom "Promena" čija je sudbina obavijena velom misterije, grupa tinejdžera nailazi na vrlo neočekivanu promenu, ali nije reč o istoimenom umetničkom delu.


Scenario: Učesnici filmske i dramske sekcije
Režija: Učesnici filmske sekcije
Uloge: Učesnici dramske i filmske sekcije
Muzika: Učesnici muzičke sekcije
Koreografija: Učesnici plesne sekcijež
Rekvizita i scenografija: Učesnici vajarske sekcije
Produkcija: "Novo kulturno naselje"

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode betanija četnici telep Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad sahrane isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod novosađani isključenje vode novorođenčad bez grejanja elektrovojvodina jkp lisje novi sad JGSP "Novi Sad" bez struje Petrovaradin servisne informacije novi sad vremenska prognoza Isključenje struje bebe jkp novosadska toplana jkp čistoća Branka Bežanov Draža Mihailović