VIDEO: Mladi novosadski umetnici snimili debitantski film

VIDEO: Mladi novosadski umetnici snimili debitantski film

Film pod nazivom "Potraga za promenom" proizvod je rada pet umetničkih sekcija, u okviru projekta "Art Kvart – Start! 2018", koje su se održale u pet delova Novog Sada u trajanju od tri meseca.

U "Art Kvart – Start! 2018" bilo je uključeno pet delova grada: Detelinara (u školi "Bogdan Šuput“), Novo naselje (u vrtiću "Vendi“), Centar (u Omladinskom OK klubu na Spensu), Adamovićevo naselje (u studijima "Kameleon" i "Herc") i Rotkvarija (u Omladinskom kreativnom centru OKCE), a kako se navodi u saopštenju "Novog kulturnog naselja"; ovi mladi, pozitivni ljudi, prikazali su izuzetnu kreativnost, predanost i posvećenost, koju najbolje opisuju njihovi radovi.

- Posebno nam je drago da je poznati novosadski glumac Igor Pavlović, prepoznao potencijal i kvalitet rada mladih umetnika u nastajanju, i pristao da glumi u njihovom filmu – dodaje se u saopštenju.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade Novi Sad, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Gradske uprave za kulturu i brojnih prijatelja i partnera projekta.

Kroz "Art Kvart – Start!" je prethodnih pet godina učestvovalo više od dve stotine mladih umetnika u najavi iz Novog Sada i okoline.

SINOPSIS: U potrazi za s(a)krivenim umetničkim delom, reljefom pod nazivom "Promena" čija je sudbina obavijena velom misterije, grupa tinejdžera nailazi na vrlo neočekivanu promenu, ali nije reč o istoimenom umetničkom delu.


Scenario: Učesnici filmske i dramske sekcije
Režija: Učesnici filmske sekcije
Uloge: Učesnici dramske i filmske sekcije
Muzika: Učesnici muzičke sekcije
Koreografija: Učesnici plesne sekcijež
Rekvizita i scenografija: Učesnici vajarske sekcije
Produkcija: "Novo kulturno naselje"

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan