VIDEO: Slobodan Trkulja održao uspešnu turneju u Kini

VIDEO: Slobodan Trkulja održao uspešnu turneju u Kini

Nakon proslave jubileja 20. godina Balkanopolisa u rasprodatom Sava Centru, Slobodan Trkulja i njegov sastav završili su 2017. godinu serijom koncerata u Kini.

Turneju su otvorili koncertom u Šinhau, koncertnoj dvorani u Guangdžou (Guangzhou), gde su publiku digli na noge i naveli Kineze da pevaju u glas i to na srpskom jeziku. Fantastične reakcije publike na Balkanopolis u Kini podsetile su na reakcije fanova na Bitlse svojevremeno, navodi se u saopštenju Fondacije Novi Sad 2021.


Koncert Balkanopolisa ujedno je bio i završni događaj višegodišnjeg projekta kineskog ministarstva kulture 16+1, koji je deo promocije novog kineskog puta svile u okviru kojeg Srbija zauzima vrlo značajno mesto.

Turneja se nastavila serijom koncerata u Ćenžou (Quanzhou), a delić vatrene atmosfere i smirivanje obožavalaca od strane policije na nastupu Balkanopolisa možete pogledati ovde:


U okviru dočeka 7526. godine, 13. januara u Novom Sadu, novosadska publika i brojni gosti iz regiona i Evrope imaće priliku da prisustvuje koncertu jednog od najboljih keltskih sastava iz Glazgova, Imar, a kao specijalni gost nastupiće Slobodan Trkulja. Nastup je zakazan za 21 čas u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan