VIDEO: Sutra počinje prijava za kupovinu subvencionisanih bicikala

VIDEO: Sutra počinje prijava za kupovinu subvencionisanih bicikala

Prijava Novosađana za kupovinu bicikla uz pomoć subvencija Grada počinje u ponedeljak, 14. marta u 10 časova.

Zainteresovana fizička lica se mogu prijaviti na Javni poziv do 16. marta u 18 sati, a šansu za dobijanje novčane pomoći od 10.000 dinara imaće 1.802 građanina. Posao podele subvencija za kupovinu novih bicikala dobilo je Društvo za promociju prirode Srbije, te će se prijavljivanje obavljati na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine i na sajtu Udruženja.

Ukoliko želite da se prijavite, morate sutra biti brzi, da imate ličnu kartu s prebivalištem na teritoriji Novog Sada i da niste dobili subvenciju u prethodna dva kruga. Takođe, samo jedan član domaćinstva ima pravo na subvenciju. Nakon prijavljivanja dobija se potvrda sa rednim brojem. Udruženje će u roku od pet dana od isteka roka za podnošenje prijava objaviti rang listu.



Podsećamo, prvi konkurs ove vrste u Srbiji, sa 704 podeljenih bicikala realizovala je Novosadska biciklistička inicijativa u partnerstvu sa organizacijom "Res Polis", a drugi sa 900 podeljenih bicikala realizovao je Novosadski ekološki centar u partnerstvu sa biciklističkim klubom "Dubl". Slični konkursi, sa manjim iznosima pokrenuti su i u Zrenjaninu i Beogradu, uz osetno manje interesovanje sugrađana.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Tina

    pre 764 dana i 11 sati

    Zasto svaki konkurs sprovodi razlicito udruzenje? AKo dobro pratim, ovo je trecni konkurs i trece udruzenje koje ga sprovodi. Sta se to znacajno menja od konkursa do konkursa? Skupljaju se prijave i prave rang liste, ako je jedno udruzenje dobro odradilo posao, zasto ne nastavi i dalje? Ovako se prvo napravi konkurs koje ce udruzenje da sprovede konkurs, duplo raspisivanje konkursa samo da bi se rasipale pare.

    Oceni komentar:
    1
    2
  • Izbegnimo dominaciju bilo koga

    pre 764 dana i 11 sati

    Cilj svakog ovakvog konkursa je da povlašteni pojedinci dobiju subvenciju.
    S obzirom da se kod svakog konkursa provale nepravilnosti, naravno da se menjaju udruženja.
    Ali, u finalu priče verni partijski sledbenici, ili vernici partije kako ja volim da ih nazovem, bivaju nagrađeni za svoje zasluge za partiju.
    Javnim novcem.
    Uopšteno govoreći - za nas je kao društvo veoma opasna apsolutna dominacija jedne partije, koja god bila.
    Zato vas sve pozivam da glasate za razne partije.
    Bez apsolutizma.

    Oceni komentar:
    2
    2