VIDEO: The Frajle snimile pesmu posvećenu Đorđu Balaševiću

VIDEO: The Frajle snimile pesmu posvećenu Đorđu Balaševiću

Novosadska grupa Frajle, koja odnedavno funkcioniše kao trio, objavila je singl pod nazivom "Panonskom mornaru", posvećen pokojnom kantautoru Đorđu Balaševiću, njihovom sugrađaninu i, kako kažu, uzoru i muzičkom mentoru.

– Mi smo rasle uz Đoletovu muziku. Prva naša sećanja iz detinjstva, porodična druženja, prve ljubavi, sviranje gitare, vezana su upravo za njegove pesme. On je za nas bio kuća, a ovu pesmu su napisale baš te devojčice koje su se smejale i plesale uz njegove ritmove. Imale smo velikog učitelja i želimo pesmom da mu kažemo hvala za sve –  ističu članice grupe The Frajle, a prenose "Večernje novosti". 

Nevena Buča je komponovala muziku, a tekst je napisala zajedno sa svojom sestrom Jelenom i mladom pesnikinjom Jelenom Knežević. U pesmi gostuje violinistkinja Bernadet Njari, a aranžman je delo Voje Aralice.

Uz muziku prepoznatljivu za Frajle, ali vezanu i za Balaševićev zvuk, Novosađanke su u tekstu setno pomenule brojne naslove, ali i likove iz Đoletovih pesama – "Dođošku", "Ringišpil", "De-mol", Vasu Ladačkog, malu garavu...

U komentarima na internetu se nedvosmisleno iskazuje oduševljenje ovakvom posvetom velikom pesniku. Mnogi ističu da je to urađeno na sasvim primeren način, bez patetike. A kakvo je vaše mišljenje?

Oceni vest:
22
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vera

  pre 433 dana i 9 sati

  Bravo devojke

  Oceni komentar:
  2
  6