VIDEOMEDEJA: Otvoren konkurs za umetnike i volontere

VIDEOMEDEJA: Otvoren konkurs za umetnike i volontere

Videomedeja raspisala je  Konkurs i otvoren Poziv za volontiranje za 27. Internacionalni umetnički festival novih medija.

Prijavljivanje se vrši isključivo online, a konkurs je otvoren od 1. aprila i trajaće do 15. juna. Prijave za volontiranje su otvorene do 1. septembra 2023. godine.

Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA će se održati u periodu od 12. do 14. oktobra u Kulturnoj stanici Svilara.

Ovaj festival je osnovna aktivnost udruženja VIDEOMEDEJA. Ova u potpunosti neprofitna manifestacija održava se svake godine u trajanju od nekoliko dana. Festival se sastoji od takmičarskog programa i različitih pratećih programa koji se, u zavisnosti od trenutne produkcije i koncepcije, dešavaju u našem gradu.

Program se fokusira na umetničke projekte koji koriste nove medije za umetničko izražavanje i komunikaciju, a imaju široku paletu žanrova i oblika koji kombinuju slike i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu.

 


KONKURS

Takmičarski program je otvoren za različite oblike kreativnog umetničkog izražavanja i komunikacije sa elektronskim medijima koji su završeni nakon 1. januara 2021. godine.
Umetnik može da prijavi više radova. Nema fiksnih kriterijuma u pogledu teme i forme.

Selekciona komisija neće uzimati u razmatranje jedino radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

Ove godine je novost da se pri prijavi za festival Videomedeja uplaćuju donacije, a to je značajno jer se prikupljeni novac koristi za novčanu nagradu.

Nagrade na festivalu Videomedeja imaju veliki značaj za umetnike koji učestvuju na festivalu jer predstavljaju priznanje za njihov rad i doprinos video umetnosti i novim medijima. Pored toga, novčana Nagrada Videomedeja predstavlja finansijsku podršku koja može pomoći umetnicima u daljem razvijanju njihovog stvaralaštva. Nagrada Bogdanke Poznanović za najbolji rad proizveden u Srbiji posebno ima značaj za domaće umetnike, jer im pruža priliku da se predstave publici i stručnoj javnosti, ali i da dobiju podstrek za dalji rad. Pohvale i Nagrada publike takođe su važne jer pokazuju da umetničko delo ima uticaj i na publiku, te da je uspelo da prenese poruku ili izazove emotivnu reakciju.

Nagrade na festivalu su donekle izmenjene: 

  • Nagrada Videomedeja, za najbolji rad, za kreativnost, inovativnost i umetničku vrednost – novčana nagrada od 1000 eura i digitalna diploma koju dodeljuje internacionalni tročlani žiri.
  • Nagrada Bogdanka Poznanović, za najbolji rad proizveden u Srbiji koju dodeljuje tročlana selekciona komisija.
  • Nagrada publike 
  • Pohvale

Kao i prethodnih godina Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA traži nove umetničke radove iz projekcije i medijskih projekata. Pored toga, traže se i predlozi od urednika i producenata/distributera za netakmičarski, revijalni deo programa.

Prijave su postavljene na sajtu i umetnici mogu lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko internet formulara. Više o uslovima prijavljivanja može se pronaći na sajtu: https://videomedeja.org/uslovi-prijavljivanja.
 

VOLONTIRANJE

Poziv za volontiranje ili praksu na 27. Internacionalnom umetničkom festivalu novih medija VIDEOMEDEJA bi mogao da bude od koristi i značaja omladinskoj populaciji.
Možete se prijaviti online kako biste stekli profesionalno iskustvo, obaveznu školsku praksu, preporuku Udruženja za video umetnost VIDEOMEDEJA, bogatiju biografiju i iskustvo kroz zanimljiv rad i druženje sa umetnicima i članovima internacionalnog žirija.

Svi zainteresovani za volontiranje na 27. VIDEOMEDEJI mogu da dobiju više informacija putem linka https://videomedeja.org/volonteri

Svi ljubitelji video umetnosti će moći da uživaju u programskom delu festivala koji će i ove godine činiti najnovija i inovativna umetnička dela iz sveta savremene video umetnosti. 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte organizaciju na email:  a za dogovore oko gostovanja Marijanu Topo na email:   ili telefon: +381 (0) 65 22 99 092

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan