Vidovdanske nagrade dodeljene najboljim novosadskim đacima

Vidovdanske nagrade dodeljene najboljim novosadskim đacima

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno je sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović uručio Vidovdanske nagrade učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine.

Oni su im tom prilikom u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi uručili pohvalnice koje se dodeljuju svake godine povodom Vidovdana, a nagrada se sastoji i od novčanog iznosa koji zavisi od osvojenog mesta.

Grad Novi Sad je ustanovio Vidovdansku nagradu pre osam godina, a danas je uručenje ove nagrade tradicija i jedan od najlepših događaja u našem Novom Sadu. Obezbedili smo sredstva u iznosu od 15,7 miliona dinara, a što je u odnosu na prethodnu godinu više za 4,7 milona dinara, a to je zato jer ste vi draga deco sve bolji i bolji. Pored ovih nagrada, iz Budžeta Grada Novog Sada obezbedili smo i sredstva za četiri Vidovdanske nagrade za postignute izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti, na šta smo posebno ponosni. Dragi mladi Novosađani, želim vam da nastavite da nižete uspehe, ostvarujići i prateći svoje snove, a Grad će uvek biti tu da prepozna i podrži vaš rad, trud i rezultate – rekao je gradonačelnik Đurić. 


Pored gradonačelnika, u ime svih nagrađenih novosadskih škola, prisutnima se obratio i Radivoje Stojković, direktor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", koja je u školskoj 2022/23 bila najuspešnija.

– Želeći vam nastavite da nižete uspehe na takmičenjima, želim vam i da nikada ne prestanete da se takmičete sa samimim sobom, da svakog dana pomerate granice i da od onog što je bilo nedostižno pravite dostižno. Među vama su, siguran sam, i budući dobitnici svih najvećih gradskih priznanja, Oktobarske i Februarske nagrade – izjavio je direktor Stojković.

U ime nagrađenih učenika se obratio Mihajlo Ninkov, učenik trećeg razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" koji je osvojio više glavnih nagrada na državnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima i smotrama u oblasti fizike, koji je ujedno i dobitnik Vidovdanske nagrade prema Zaključku gradonačelnika.

Neka ova nagrada bude podsticaj svima nama da težimo ka vrhunskim rezultatima i da sanjamo velike snove – kazao je Ninkov.

U ovoj školskoj godini, dodeljeno je 1.105 Vidovdanskih nagrada, i to za ukupno 909 učenika, od čega 596 nagrada za 503 učenika osnovnih škola i 509 nagrada za 406 učenika srednjih škola. Pored ovih nagrada, u ovoj školskoj godini, na osnovu Zaključka Gradonačelnika Grada Novog Sada dodeljeno su i četiri Vidovdanske nagrade učenicima za izuzetne rezultate i to za osvojeno prvo mesto u pojedinačnom nastupu, nagrada u iznosu od 45.000 dinara, za osvojeno drugo mesto nagrada u iznosu od 40.000, i za osvojeno treće mesto u iznosu od 35.000 dinara.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan