"VIKEND ŠAMPIONA": Mladi košarkaši i košarkašice promovisali toleranciju i zajedništvo

"VIKEND ŠAMPIONA": Mladi košarkaši i košarkašice promovisali toleranciju i zajedništvo

U revijalnom turniru učestvovala su deca iz 16 košarkaških klubova, uzrasta od sedam do deset godina, iz cele Srbije...

Kao najava predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci za žene, na Trgu slobode u Novom Sadu u subotu 11. maja održan je mini basket turnir "Vikend šampiona".

Mlade košarkaše i košarkašice pozdravili su predstavnici Кošarkaškog saveza Srbije i Кošarkaškog saveza Vojvodine a prisutnima se na otvaranju manifestacije obratio i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.


Veoma mi je drago što se u Novom Sadu danas održava manifestacija koja promoviše sport i zdrave načine života kod najmlađih. Deca treba da odrastaju igrajući se na otvorenom prostoru, igralištima i sportskim terenima i Grad radi na tome da stvori uslove za takve aktivnosti, ali i da podrži projekte koji doprinose tom cilju. Ovom prilikom želim da se zahvalim društveno odgovornoj kompaniji NIS koja je organizovala ovaj događaj i koja podržava sportiste, kao i projekte koji unapređuju kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije – izjavio je Cvjetićanin i bacanjem lopte na sredini terena označio početak nove utakmice.

Predsednik Udruženja "Mini basket Srbija“ Rade Georgijevski je istakao da kompanija NIS i Кošarkaški savez Srbije već devet godina pružaju podršku organizaciji Mini basket turnira širom zemlje.


U okviru programa manifestacije "Vikend šampiona“" košarkaši juniorske selekcije КК "Partizan" Dušan Tanasković, Luka Tarlać i Lav Cvetković družili su se i trenirali sa prisutnom decom. U revijalnom turniru učestvovala su deca iz 16 košarkaških klubova, uzrasta od sedam do deset godina, iz cele Srbije, a po završetku turnira svi su dobili medalje budući da je cilj projekta "Svi smo jedan tim" promovisanje zajedništva i tolerancije, dok su takmičarski rezultati u drugom planu.

Projekat realizuje kompanija NIS, u saradnji sa Кošarkaškim savezom Srbije.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan