VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Odeljenje za suzbijanje korupcije od marta primilo  u rad 2.076 predmeta

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Odeljenje za suzbijanje korupcije od marta primilo u rad 2.076 predmeta

U novosadskom Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva odlučni u suzbijanju korupcije.

U Višem javnom tužilaštvu, odnosno Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, u proteklih mesec dana pokrenuta je istraga protiv 11 policijskih službenika zbog sumnje da su primili mito ili zloupotrebili službeni položaj. Postupak se vodi i protiv više osoba osumnjičenih za davanje mita, dok se istraga vodi i protiv načelnice Poreske uprave u Kanjiži jer se sumnja da je zloupotrebom službenog položaja pribavila imovinsku korist u iznosu od 10,5 miliona dinara, pišu "Novosti".

Predočavajući rezultate rada od 1. marta, kada je u novosadskom Višem javnom tužilaštvu formirano Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, zamenik javnog tužioca i portparol Mirjana Peković kaže za "Novosti" da je pritvor određen za ukupno 14 osoba. Još traje predistražni postupak protiv fudbalskog sudije osumnjičenog da je zloupotrebio službeni položaj.

- U toku je i predistražni postupak protiv jednog osumnjičenog za krijumčarenje 2.833 paklice cigareta vrednosti 767.000 dinara. Obavljene su konsultacije s policijom i intenzivno se radi na prikupljanju dokaza u vezi sa prijavom oštećenih građana protiv vlasnika turističke agencije iz Subotice –  navodi Peković za beogradski dnevni list

U Posebnom odeljenju VJT, sa jednim policajcem koji se teretio za zloupotrebu službenog položaja zaključen je sporazum o priznanju krivičnog dela, a pravosnažno je okončan postupak protiv osumnjičenog za krijumčarenje tone povrća, sa kojim je VJT takođe zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela.

- Od 1. marta Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je u rad primilo 2.076 predmeta. Dokazne radnje se sprovode u 180 slučajeva, doneto je 20 naredbi o sprovođenju istrage, a u 95 predmeta je krivična prijava odbačena. Višem sudu je podneto 20 optužnica. Pravosnažno su okončana četiri slučaja, a zaključen je 21 sporazum o priznanju krivičnog dela, od kojih je njih 14 pravosnažno osuđeno, a za preostale se čeka ročište da se odluči o sporazumu – kaže za "Novosti" Mirjana Peković.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

epk 2021 Fruška gora sahrane novi sad almaško groblje bez struje sahrane novorođenčad bez vode betanija bebe Daško i Mlađa Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje odbojka gradsko groblje Elektrodistribucija Novi Sad lisje servisne informacije elektrovojvodina smanjen pritisak vode raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad OK Vojvodina Spens jkp lisje radosne vesti novosadsko porodilište groblje havarija na vodovodu