Više nema azbestnih ploča u novosadskim školama

Više nema azbestnih ploča u novosadskim školama

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem posetio je Osnovnu školu “Ivo Andrić” u Budisavi u čiju rekonstrukciju je grad uložio značajna sredstva kako bi se omogućilo kvalitetnije izvođenje nastave.

- Na početku nove školske godine imamo priliku da se uverimo da je najveći deo planova za 2015. godinu Gradska uprava za obrazovanje uspešno uspela da realizuje. Grad Novi Sad je u OŠ “Ivo Andrić” u Budisavi u 2014/2015. godini uložio nešto manje od 18 miliona dinara i to za zamenu krova škole, zamenu stolarije, sanitarnih čvorova i podloge na otvorenom sportskom igralištu. Nadam se da će đaci uživati u sportskim aktivnostima, i da će ova ulaganja doprineti boljim uslovima za učenje – rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, poslednjih godina opada broj upisane dece u škole u prigradskim naseljima, a pritisak na škole u gradu je sve veći, pa je jako važno ulagati u poboljšanje uslova života u prigradskim naseljima, kako bi se doprinelo zaustavljanju takvog trenda.

- Jedan od prioriteta gradske uprave je bezbednost dece, pa su tokom ove rekonstrukcije uklonjene azbestne ploče koje su bile potencijalna opasnost po zdravlje dece. To je ujedno bila i poslednja akcija tog tipa, tako da više nema azbestnih ploča na osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu. Sledeći ozbiljniji radovi će biti u Ledincima, gde će biti izgrađena fiskulturna sala. Vrednost te investicije je oko 70 miliona dinara, a cilj nam je da učenici u urbanim sredinama i u prigradskim naseljima imaju potpuno jednake uslove školavanja – istakao je Vladimir Jelić.

Kako je naglasio Jelić, iz budžeta Grada Novog Sada ove godine za obrazovanje je izdvojeno preko 500 miliona dinara što pokazuje da Grad ulaže u obrazovanje, jer prepoznaje da je to ulaganje u budućnost.

Direktor OŠ “Ivo Andrić” Goran Srdić zahvalio se predstavnicima Grada na poseti i podršci, i rekao da su preduzete investicije umnogome oplemenile uslove rada. OŠ “Ivo Andrić” pohađa oko 300 đaka, a nastava se odvija na srpskom i na mađarskom jeziku.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje grejanja betanija Srbija prognoza vremena Republički hidrometeorološki zavod bez struje novi sad JKP Vodovod i kanalizacija OK Vojvodina Isključenje struje servisne informacije novi sad ljubavni horoskop novosadsko porodilište horoskopski znaci elektrovojvodina isključenje vode jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu bebe bez grejanja vremenska prognoza tajne horoskopa bez vode bez tople vode horoskop smanjen pritisak vode odbojkaši vojvodine novorođenčad novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo