Više od 500 ulica u Novom Sadu bez imena

Više od 500 ulica u Novom Sadu bez imena

Po Uredbi o adresnom registru, do kraja godine svim ulicama u Srbiji moraju biti dodeljeni nazivi.

U elaboratu koji je izradio Republički geodetski zavod, navedeno je više od 500 bezimenih novosadskih ulica, prenosi "Dnevnik". Realizacijom projekta "Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji" trebalo bi da dođe kraj mukama stanovnika tih ulica, ali i poštara, lekara i drugih službi koje su prinuđene da izađu na odeređenu adresu.

Predsednica Komisije za davanja imena ulicama Kristina Meneši kazala je da je do sada Komisiji upućeno više od 300 predloga. Najveći broj pristigao je za nove ulice u Veterniku, na Sajlovu, u Futogu, Rumenki i Velikom ritu.

Komisija je primila predloge, kako od građana, tako i od ustanova kulture i različitih udruženja – potvrdila je Kristina Meneši.

Među predlozima našla su se imena velikana iz oblasti kulture, poput vajara i skulptora Jovana Soldatovića, kompozitora Rudolfa Bručija, lingvistkinje Milke Ivić, slikara Jovana Bikickog, arhitekte Pavla Žilnika...

Po njenim rečima, Komisija konstantno dobija predloge za nazive ulica, ali je potrebno da se građani u još većoj meri uključe u proces predlaganja naziva novih ulica jer je plan da do kraja mandata Komisije svaka ulica u gradu dobije naziv.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan