Više od hiljadu lekara potpisalo pismo u kom traže smenu Kriznog štaba, Lončar tvrdi da su bili naterani

Više od hiljadu lekara potpisalo pismo u kom traže smenu Kriznog štaba, Lončar tvrdi da su bili naterani

Raste broj lekara koji potpisuju otvoreno pismo Vladi i Kriznom štabu u kojem se traži odgovornost za katastrofalnu situaciju u srpskom zdravstvu.

U utorak ih je bilo 350, jutros duplo više, a do 20 časova je broj potpisnika prešao 1.000.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar tvrdi da su lekari naterani da potpišu pismo, da je u sve umešana politika i da je pet lekara zvalo ministarstvo da svoj potpis povuku, piše N1.

Značajan broj kolega nas je kontaktirao i kontaktirao ministarstvo zdravlja. Kolege čije se ime nalazi na tom spisku i koji žele da povuku svoje ime sa tog spiska – izjavila je na konferenciji za novinare član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Posle ove izjave, broj lekara koji su potpisali pismo, a u kojem se ukazuje na tešku situaciju u zdravstvu, počeo je da raste i dostigao je hiljadu potpisnika.

Profesorka Kisić Tepavčević i ministar Lončar vređaju inteligenciju kolega, da podsetim mi najmanje imamo šest godina fakulteta a neki od nas i 10, 12 godina, kada se uračuna specijalizacija i suspecijalizacija – naveo je Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta.

Međutim, ministar zdravlja nije tako računao, među potpisnicima je tražio lekare koji su bili deo nekih prethodnih vlasti, a za jednog potpisnika imao je i drugačije zamerke, javlja N1.

Imate tu bivše direktore, zamenike direktora, ljude čiji je najveći uspeh bio od kumova bivših ministara, zamena linoleuma u jednom liftu u Urgentnom centru – naglasio je Lončar i dodao da očekuje da će sa sa potpisnicima sada solidarisati svi oni koji su bili gubitnici na izborima, prenosi N1. 

"Ujedinjeni protiv kovida", ocenili su u pismu da je popuštanje protivepidemijskih mera u predizbornom periodu dovelo do gubitka kontrole nad epidemiološkom situacijom i da se to, kako su naveli, ne može nikako opravdati stručnim motivima.

I dok ministar Lončar pokušava da sve prebaci na polje politike, lekari su jedinstveni da se na tom polju neće takmičiti.

Podsećamo, Dr Predrag Kon je izjavio da poštuje kolege koji su potpisali peticiju kojom se traži razrešenje Kriznog štaba, ali da veruje da oni nemaju dovoljno informacija.

Tekst pisma i imena potpisnika pročitajte OVDE.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ana

  pre 221 dan i 1 sat

  LUDILO insajdersko????????????
  prverite n pripadnost

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Neviđeno

  pre 220 dana i 16 sati

  Kao kad bi 10.000 Novosađana potpisalo protiv Vodovoda.
  Ili 2 miliona srpskih državljana protiv Pinka.
  A imali smo već slično iskustvo, protiv rijaliti programa.
  I naravno, nikom ništa.
  Srpska demokratija. Neviđena.
  Zaista, nikad nigde i nije viđena.

  Oceni komentar:
  1
  2